Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ako žena gleda u noge, nikad joj nećete biti više od 'frenda'

None Foto: Dreamstime

Jeste li se ikad zapitali što znači njegov ili njezin pogled ? Što otkrivaju oči kad se prvi put sretnete? Napokon, znanost ima odgovor koji ima veze s poželjnosti...

Znanost je konačno dešifrirala način na koji vas netko gleda i u u tom pogledu skriva ljubav prema vama. Novo istraživanje Wellesleya i Sveučilišta u Kansasu tvrdi da se kretanje očiju razlikuju ovisno o tome hoćete li svrstati nekoga u kategoriju s poželjnim partnerima ili ga vidte samo kao prijatelja. 

Studija objavljena u Archives of Sexual Behavior, analizirala je pokrete očiju 105 studentica i studenata dok su im se prikazivale fotografije stranaca. Istovremeno, sudionici su odgovarali na pitanja jesu li zainteresirani za započinjanje prijateljstva ili romantičnu vezu s tom osobom. 

- Istraživanje privlačnosti obično pretpostavlja da postoji jedinstven skup karakteristika koji čovjeka čini poželjnima. Nova nova studija pokazuje da ono što ljudi traže u budućem partneru za obiljnu vezu ovisi o njihovim relativnim ciljevima. Isti čovjek koji je poželjan kao prijatelj možda nije dobar partner - kaže Angela Bahns, koautorica istraživanja i docentica psihologije na Wellesleyu.

OTKRIJTE KAKAV JE Seks poza ga otkriva: Odmiče li se nakon seksa, boji se obaveza

Kako zaista možete procijeniti voli li vas netko?

I muškarci i žene gledali su dulje i češće u lice ili prsa neke osobe suprotnog spola, kada su procijenili potencijal izlaska, u usporedbi s mogućim prijateljstvom. S druge strane i jedni i drugi gledali su češće u noge ili stopala kada su ih više zanimali platonski odnosi. 

Međutim, studija je otkrila razliku u načinu na koji su se na put "kretale" muške i ženske oči prilikom odlučivanja ima li netko potencijal za izlazak. Muški studenti najčešće su promatrali regiju grudnog koša i struka, bez obzira jesu li nekoga vidjeli kao potencijalnu prijateljicu ili curu. S druge strane, ženske su oči uglavnom išle prema prsima i licu. 

Što to znači za nekoga tko traži srodnu dušu?

CBS | Autor: CBS Foto: CBS

Žene: Dečki će vam provjeriti omjer prsa i struka prema boku bez obzira vide li vas kao prijateljicu ili partnericu. No dulje i češće će gledati lice kad im je na pameti - romansa. 

Muškarci: Ako se čini da je žena usredotočena na vaše lice i prsa, ona u vama vidi potencijal za vezu. Pogled koji vam od prsa ide preko kukova i nogu otkriva da se zanima za vas - ali to bi moglo značiti da želi i prijateljstvo i nešto prisnije. Ako vam se čini da joj je pogled prikovan za noge, u zoni ste - prijatelja.

MUŠKA ULOGA Je li svaki otac tata i kakva je to veza između očeva i kćeri?

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

 

 

Komentari (73)
  • Ja sam primijetio da žene i cure a cure pogotovo najprije na trenutak pogledaju u međunožje, valjda gledaju kolika je kvrga.

    3. 12. 2019,   18:40
  • Ja obično volim gledati sugovornika u oči dok razgovaramo....i to očekujem i od njega ili nje ...bez razlike....sve drugo mi nije baš pristojno ,niti ugodno....:))

    2. 12. 2019,   19:45
  • Nema ružnije nego kad muškarac bezobrazno i bez pardona odmjerava, okreneš se i odeš, pa neka pogleda kako izgleda i od iza 😪😪

    2. 12. 2019,   20:35