Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Aloe vera, jabučni ocat i med ublažavaju upalu nakon brijanja

Ako želite izbjeći upale i urastanje dlaka nakon brijanja, zbog čega se stvaraju prištići na koži gdje raste nova dlaka iz folikula, nemojte se brijati svaki dan i vodite računa o prevenciji

Brijanje je najbolji i najjeftiniji način da se riješite suvišnih dlačica, no često završi frustracijom zbog urastanja dlaka, uslijed čega se oko korijena dlake mogu stvoriti neugodne upaljene kvržice. To će narušiti izgled svježe obrijanog lica, ili bilo kojeg drugog dijela tijela. Zato treba imati na umu da s brijanjem ne treba pretjerivati, odnosno nije se zdravo brijati prečesto.

Dreamstime | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

Također, postoji nekoliko prirodnih načina da se upala spriječi, pa ih je dobro primijeniti nakon brijanja. Evo prirodnih lijekova koji u tome pomažu:

KAKVA JE VAŠA RUTINA? Muškarci, za brijanje vam nisu dovoljne samo pjena i britvica!

Aloe Vera

Foto: Dreamstime

Odlična je za smirivanje upaljene kože, a dodatna je prednost što nije skupa, pogotovo što tu biljku možete posaditi i u vlastitome vrtu. Potrebno je samo odrezati jedan list biljke i istisnuti gel, koji ćete namazati direktno na svježe obrijanu kožu. 

Topli oblozi 

Philips UGODNO BRIJANJE Brijanje bez crvenila i iritacije moguće je svaki dan

Natopite komad vate u vruću vodu, malo iscijedite i kad se ohladi tako da je podnošljivo za stavljanje na kožu, prislonite na lice. 

Sok od limuna

Young woman squeezing lemon, studio shot | Autor: altrendo images Foto: altrendo images

Sok od limuna je prirodna kiselina, koja može zaustaviti bakterije u tome da uzrokuju iritaciju u folikuli u kojoj raste dlaka. Jednostavno premažite lice sokom od limuna, što može izazvati malo peckanja, no smirit će crvenilo i spriječiti infekciju. 

Philips SAVJET Glatko, precizno i nježno.... brijanje!

Hladni oblozi 

Ako osjećate simptome upale, uslijed kojih koža može 'gorjeti', ublažite ih hladnim oblozima. U čistu krpu, ili ručnik, umotajte nekoliko kockica leda i prislonite na dio tijela koji je upaljen. 

Fotolia U ŽURBI Ženski beauty 'prečaci': Pranje samo šiški, brijanje pola nogu

Jabučni ocat 

Foto: Dreamstime

Jabučni ocat ima protuupalno djelovanje i može umiriti iritaciju kože i ublažiti svrbež koji se može javiti. Octena kiselina, osim toga, sprječava infekcije. Najjednostavniji način da ga primijenite na koži jest natopiti komadić vate jabučnim octom, pa lagano prebrisati upaljeno područje. 

Fotolia MUŠKA NJEGA ZIMI Čišćenje lica mlijekom i vatom olakšava muškarcima brijanje

Med 

Osim što ima antibakterijska svojstva, med pospješuje hidrataciju kože bez kemikalija. Namažite ga na kožu, ostavite da se osuši, pa isperite toplom vodom. 

Komentari (6)
  • Duge noge za igranje vitko tjelo za gledanjeee..🤓

    6. 6. 2019,   22:37
  • bilo je to davno kad je Dalma imala ovako lipe noge🤔

    6. 6. 2019,   22:36
  • aloe vera jača imunitet ublazava bolove jako ljekovita

    6. 6. 2019,   22:09