Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Alternativa Grčkoj je Hrvatska, preporuča američki travel site

Alternativa Grčkoj je Hrvatska, preporuča američki travel site
7

Američki portal Aswetravel.com kao alternativu skupim ljetovalištima preporuča Hrvatsku ali i Bosnu i Hercegovinu, Berlin, Češku, Estoniju i pitoreskni Portugal

VIDEO

Popularni američki blog Aswetravel.com izdvojio je najbolje jeftine turističke destinacije za ovo ljeto, a među njima se našla i Hrvatska. Iako Hrvatska nije toliko jeftina kao druge istočne zemlje, odlična je alternativa Grčkoj koja unatoč krizi nije snizila cijene. Naročito po pitanju plaža, piše portal. 

Obala je nevjerojatno lijepa, a krase je pitoma ribarska sela i otoci s bogatim noćnim životom. Hrana, piće i smještaj su relativno jeftini, a s malo novaca možete putovati i po otocima. Glavni grad Zagreb jeftiniji je od ostatka zemlje, a uz Dubrovnik je idealno mjesto ukoliko želite nešto naučiti o kulturi i povijesti.

Bosna i Hercegovina

Uz Hrvatsku svakako treba posjetiti dragulj Balkana kako nazivaju Bosnu i Hercegovinu. Karakteriziraju je zanimljivi gradovi, prirodne ljepote i karizmatični ljudi. 

Putovanje autobusom savršen je način da bolje upoznate unutrašnjost zemlje, a uz to je jeftino. Hrana je također jeftina pa tako burek i kavu možete dobiti za 15 kuna, a pošten obrok već za 35 kuna. Osim razgledavanja Sarajeva i Mostara, ekipa portala preporučuje i rafting na rijeci Neretvi.  

Češka

Iako se mnogi žale kako Češka više nije toliko jeftina kao što je bila, i dalje je puno jeftinija od drugih destinacija. Hotelska soba u centru Praga koštat će vas isto koliko i smještaj u hostelu u drugim zemljama Europe. U njihovom slavnom pivu možete uživati već za 11 kuna, a u hrani već od 75 kuna. 

Berlin

Berlin je za razliku od ostatka Njemačke puno jeftiniji, a najbolje ga je posjetiti ljeti jer nije toliko vruće kao u drugim gradovima Europe. Hrana i smještaju su povoljni, a grad je idealan za vikend šoping, piše portal. 

Estonija

Omiljena među Baltičkim zemljama, Estonija i njezina prijestolnica Talin gostoljubiva je zemlja. Nemojte propustiti slavne palačinke u restoranu Kopmressor za svega 11 kuna. 

Portugal

U Portugalu možete uživati u surfanju, istraživanju nevjerojatnih restorana Lisabona i lutati pitoresknim ulicama gradića Porta. Hrana je odlična i jeftina, a ljudi su izrazito ljubazni, piše portal. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja