Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Analiza 8 čokolada za kuhanje: Najskuplja ‘čoksa’ je i najbolja

Analiza 8 čokolada za kuhanje: Najskuplja ‘čoksa’ je i  najbolja

Slastičari su ocijenili najbolje i najgore čokolade. Čokoladu Belgian s čak 85 posto kakaa slastičari su najlakše oblikovali, nisu se stvarale grudice i odlično je mirisala

VIDEO

Nastavnice, koju da čokoladu uzmemo za punjenje košarica, upitala je Nadu Ivanjko (62) učenica slastičarstva Medina Emini u zagrebačkom Ugostiteljsko-turističkom učilištu dok su njezine školske kolegice već mijesile prhko tijesto.  

- Koju god poželiš, ali nemoj samo neku tamnu jer ćemo s njima raditi praline - odgovorila joj je profesorica, koja mlade slastičare u toj školi uči već 29 godina. Jedanaest učenika i učenica 2. s razreda napravili su četiri slastice s osam čokolada koje smo im donijeli na testiranje. Dvije vrste pralina napravili su od Belgian tamne čokolade i Fina čokolade. Za sufle su koristili Mikado tamnu čokoladu, mousse su radili s Firstnice, a za dekoracije su se poslužili s Dorininom te Kanditovom bijelom i crnom čokoladom za kuhanje. Košarice s čokoladnom kremom radili su s Cooking Chocolate.   

- Čokolade koje su na našem tržištu zadovoljavaju osnovne potrebe slastičarstva. Od čokolada za kuhanje najbolja mi je Kanditova. Za kreme koristimo uglavnom čokolade za kuhanje, a kad radimo čokoladni nabujak (souffle) i praline, pazimo da uzmemo one koje imaju veći postotak kakaa - ispričala je nastavnica slastičarstva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Božidar Akrap i Petar Keleminović zajedno su radili nabujak koji im je malo zagorio. No nismo se bunili jer nam se na žlici pri kušanju tamna čokolada prelijevala poput lave.

Od silnih čokoladnih mirisa nismo više mogli razaznati koja je koja, ali učenici su se složili kako je najbolja ipak ona s najvećim postotkom kakaa. Bila je to čokolada Belgian čije pakiranje od 100 grama stoji 9,99 kuna i ima 85 posto kakao maslaca. 

- Evo, vidite kako ovdje ima bijelih točkica. To znači da ova tamna čokolada nije dovoljno čista - upozoravala je Nada dok je provjeravala kako napreduje sufle. Lagani mousse koji su radili Marta Maria Đurkan i David Bočki nas je toliko oduševio da smo ga jedva prestali jesti. Odlične su bile i praline koju su zahtijevale malo više angažmana nastavnice, ali trud se isplatio. Jedva smo ih dočekali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru