Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Anthony Bourdain je 'pao' na fine tripice od paške janjetine

'BOURDAIN DAY' U spomen chefu na njegov rođendan u restoranu Boškinac na Pagu pripremaju jela koja je tamo jeo prije sedam godina do je snimao emisiju 'No reservations'

Na rođendan preminulog chefa Anthonyja Bourdaina, njegovi prijatelji, također chefovi, Eric Ripert i José Andrés najavili su da će 25. lipnja slaviti kao Bourdain Day.

Povodom toga se u restoranu Boškinac na Pagu pripremaju jela koja je tamo jeo prije sedam godina.

Foto: Privatni album Gosti često pitaju gdje je sjedio Bourdain i tamo se slikaju

- Kuhat će moj chef Matija i Mate Janković. Bit će to jela koja su oduševila Bourdaina kad je bio kod nas - priča nam vlasnik Boris Šuljić prisjećajući se 2011. godine kad je slavni chef snimao epizodu emisije ''No reservations'' u njihovu restoranu koju je pogledalo više od 450 milijuna ljudi.

- Bourdain je sa svojim timom složio plan boravka kod nas. Meni su za sve to javili vrlo kasno, tri dana prije. S jedne strane je sve bilo jako spontano, a s druge profesionalno i uigrano - priča Boris i dodaje da je slavni chef na njega ostavio dojam autentičnog i iskrenog punkera.

UKUSNIJE I ZDRAVIJE Namirnice koje ne treba držati u hladnjaku: Rajčica, maslac...

Bourdain je na Pagu probao salatu od divljih šparoga i jaja, fritaju od suhe hobotnice i fažol salatu s rikolom, pečenu hobotnicu s povrćem ali najviše su ga se dojmile, priča Šuljić, janjeće tripice od mlade paške janjetine.

- Zbog tog jela je pao na koljena, a na vrh je stavio naribanog paškog sira - prisjeća se Boris.

Komentari (4)
  • E njega mi je baš žao što je otišao, ...vrhunski lik!

    25. 6. 2019,   19:17
  • tu sam!

    25. 6. 2019,   18:02
  • Dolazim, dolazim na "Dinner for One". Ne dovodim nikog, uživat ću sam, samcat i sam!!!🤟

    25. 6. 2019,   18:50