Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Antonia Jakšić Dorotić: 'I ja se razvijam kroz zadrugu Fabric8'

Antonia Jakšić Dorotić: 'I ja se razvijam kroz zadrugu Fabric8'

Antonia Jakšić Dorotić smatra kako je zadruga Fabric8 idealna prilika čak i završenim studentima TTF-a. Ima dućan na Braču, a najviše prodaje preko Facebook stranice AJD'sign

VIDEO

Otkad je kao djevojčica uz baku naučila šivati te maštala da će jednom kreirati haljine i imati svoj dućan, modna dizajnerica i kazališna kostimografkinja Antonia Jakšić Dorotić (33) slijedi svoj san. 

Nekad joj je prošla misao nije li za zanimanje trebala odabrati nešto drugo, “sigurnije”. No nakon diplome na TTF-u odlučila je otvoriti vlastiti butik u rodnom Bolu na Braču, u kojemu je prodavala dizajnersku odjeću, nakit i torbe, surađujući tako i s kolegama dizajnerima. 

Antonia Jaksic Dorotic

- Stekla sam krug klijentica koje i dalje naručuju kod mene, iako se sad baziram na prodaji preko svoje Facebook stranice AJD’sign te povremeno šaljem odjeću dizajnerskim dućanima - priča Antonia. U svemu tome pomaže joj i jedinstvena udruga studenata Fabric8, prva zadruga studenata u Hrvatskoj koju su osmislili studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a putem koje i ona danas radi jer i bivšim studentima omogućuje legalnu prodaju proizvoda na hrvatskom i europskom tržištu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fabric8 je svojevrsna “start-up” platforma osnovana prije tri godine, tzv. poduzetničko ”vježbalište” i oblik samozapošljavanja koje studenti zapravo iskorištavaju još tijekom studija te usput mogu “upiti” sve potrebne informacije o brendiranju i marketingu, a kasnije kad stasaju, sami mogu otvoriti svoju tvrtku ili obrt. 

Mladi žele u posao

I Antonia potvrđuje da je to odličan koncept. Kaže kako nakon studija mnogi mladi žele krenuti u konkretno poslovanje, što nije nimalo lako. Zato je ovo odlična prilika mladim dizajnerima da se okušaju u odgovornom poslovanju. 

Zagreb: U studiju Anton Marti HRT-a održana 83. Zlatna igla

- Od prošle godine radim na Tekstilno-tehnološkom fakultetu kao asistentica predavača Marina Sovara, ak. slik. graf. Svojim studentima također preporučujem ovakav način poslovanja. U zadruzi svaki član ravnopravno pridonosi boljitku i razvoju poslovne i kreativne atmosfere te jedni druge potičemo i podržavamo. 

Odjeća mora biti udobna

Također, imamo prostor opremljen profesionalnim šivaćim mašinama, stolovima za krojenje i raznim potrebnim sredstvima za rad - priča Antonia koja obožava raditi vlastite kolekcije za žene promišljajući o odjeći koja mora biti udobna onome tko je nosi, a opet elegantna i atraktivna. 

- Trudim se zadržati profinjenost i kvalitetu u odabiru materijala i izrade. Izdvojila bih ‘pametnu’ haljinu koju sam osmislila pod sloganom: ‘Smart dress. Dress smart’, a radi se o haljini koju možete nositi na brojne načine - 10 je osnovnih načina, a ima ih još nebrojeno - priča Antonia koja je trenutno na doktorskom studiju. Osim što obožava kreirati, voli raditi i sa studentima, a mnoge smatra jako talentiranima što joj daje nadu u budućnost hrvatskog dizajna.

Antonia Jaksic Dorotic
Revolucija ljepote: Veliki brend prestao skrivati celulit i strije
Revolucija ljepote: Veliki brend prestao skrivati celulit i strije

Kazalište je timski rad

Antonia je radila na brojnim kostimografskim projektima zahvaljujući svojoj mentorici, hrvatskoj kostimografkinji Danici Dedijer, koja joj je otvorila vrata u svijet kazališta. 

- Divno je biti dio predstave, pratiti proces nastajanja kostima, scenografije, uživljavanja glumaca u uloge... - kaže Antonia.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...