Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Aromatiziranu vodu pripremite od finog voća, povrća i začina

Aromatiziranu vodu pripremite od finog voća, povrća i začina
4

Borovnice pomiješajte s kaduljom, dodajte vodi lubenicu i malo ljute papričice, voda s kupinama odlična je zamjena za donat mg, dok ona s cimetom snižava šećer

VIDEO

Ako kod kuće imate jabuke i cimet, pripremite osvježavajuću aromatiziranu vodu. Naribajte jabuke i dodajte ih u vodu začinjenu cimetom. Ohladite je i uživajte.

U nekoliko minuta vodu možete pretvoriti u osvježavajući napitak s okusom koji će biti potpuno zdrav, bez ikakvih umjetnih dodataka, a i nećete trošiti novac na vodu s okusom iz trgovine. Osim s običnom vodom, u ova osvježavajuća pića možete dodati i malo mineralne vode, koja je izvrsno osvježenje, pogotovo ljeti. Kako bi domaća aromatizirana voda bila što bolja, kombinirajte prave okuse. Najsigurnija je kombinacija citrusa. 

Narežite naranču, limun i limetu, stavite ih u bocu vode i držite u hladnjaku. Sjajno će se slagati i ananas i metvica. Listove metvice zgnječite kako bi pustili aromu pa ih dodajte u bocu vode. 

Osvježavajuća voda od voća i metvice

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sastojci:

  • dvije šalice lubenice, limuna i bobičastog voća
  • grančica metvice
  • voda
  • šalica leda

Priprema:

U veliki vrč ulijte vodu. Dodajte joj metvicu. Nakon toga umiješajte narezano voće pa ubacite kockice leda. Vrč zatvorite i ostavite ga u hladnjaku. Ovisno o tome koliko snažan okus aromatizirane vode želite, toliko dugo neka stoji. Za lagano aromatiziran okus dovoljna su tri sata. Ovako pripremljenu vodu procijedite pa u hladnjaku može stajati i dva, tri tjedna.

Bolje volje uz papričicu

Ljute papričice pomiješajte  s vodom i sokom od lubenice, koja je bogata vitaminima. Sve prelijte vodom te ostavite da odstoji. Dobit ćete vodu koja u trenutku popravlja raspoloženje. Sastojci iz ljute papričice potiču tijelo da luči endorfin, hormon sreće koji izaziva navalu energije, a ovo hladno piće pravo je osvježenje u vruće ljetne dane. 

Okus limete istaknut će bosiljak

U hladnu običnu ili mineralnu vodu umiješajte bosiljak. Listići bosiljka u vodi povisit će vam razinu željeza. Dodajte i kriške limete. One su “zadužene”  za vitamin C, koji podiže raspoloženje i osvježava. Limetu prije upotrebe razvaljajte rukama po radnoj površini, tako će biti aromatičnija. Ovu vodu možete dodati omiljenom kolaču. 

Aromatični đumbir i osvježavajuća metvica

Za razbuđivanje je najbolja kombinacija metvice i đumbira pa je pijte uz doručak. Što dulje sastojci budu u vodi, to će okus biti intenzivniji, a ako volite jaku aromu đumbira, narežite ga na manje ploške i odmah dodajte u vodu kako sokovi ne bi iscurili. Isto tako, metvicu usitnite u mužaru i umiješajte u vodu, a prije posluživanja je izvadite. 

Kadulja se sjajno slaže s malinama

Osvježavajućih kombinacija za domaće vode s okusom zaista je bezbroj. Jedna je od njih i malina s kaduljom. Svježe začinsko bilje poput kadulje čini aromatične vode još posebnijima, stoga je pomiješajte s dvije šalice borovnica i hladnom vodom. Dodajte led, pustite da odstoji i uživajte. I ružmarin je u službi najfinije vode. Stoga ga pomiješajte sa sitno narezanom lubenicom.

S jagodama bosiljak, metvica i kadulja

Ukusna kombinacija jagoda i bosiljka obogatit će vodu. Ako vrč ili boca s aromatiziranom vodom budu dulje stajali u hladnjaku, dobro je svako toliko bocu promućkati kako svi okusi ne bi “pali” na dno. Dodajte i listiće kadulje ili metvice, a i nekoliko kapljica vanilijina ekstrakta učinit će vodu neodoljivom.

Žličica šećera za bolji okus

Vodi dodajte i kupine prepune vlakana. Ako želite, njome možete natopiti biskvite za kolače, ali onda upotrijebite puno manje vode i ostavite da odstoji što dulje kako bi bila što bogatijeg okusa. Isto tako, možete dodati i žličicu šećera. 

Borovnice, breskva, limun i metvica

Ova kombinacija mirisa i okusa pojačava antioksidativnu moć vode. Uz to, možete ih zalediti i ubaciti u čašu kao ukras piću. Dodavanjem limuna, osvježavajuće metvice i karotenom bogata aromatičnog bilja, voda postaje poput ukusne sangrije među bezalkoholnim pićima. Piće poslužite uz svježe listiće metvice. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje