Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Astro-gastro: Roštilj za Vagu, zdravo za Djevicu, riba za Ribu

Astro-gastro: Roštilj za Vagu, zdravo za Djevicu, riba za Ribu
4

Ovnovi vole začinjenu hranu dok će Djevice uvijek pripremati nešto zdravo. Vage će provesti većinu dana u kuhinji, a Blizanci će brzo složiti sendviče i pobjeći iz kuhinje

VIDEO

Nema toga što Ovan neće kušati

Ovnovi nisu previše zahtjevni što se tiče jela. Vole začinjenu hranu snažnog i karakterističnog okusa iako bi je trebali izbjegavati, jer vrlo lako mogu dobiti žgaraviucu. Ne boje se iskušavanja novih jela i okusa jer oni žele probati sve. Zbog čestih problema s jetrom i bubrezima trebali bi svoju prehranu bazirati na grahu, riži, leći, maslinama i špinatu.  Obožavaju kad im se hrana poslužuje lijepo dekorirana i ukusna. Omiljeno jelo Ovnova su odresci i piletina koji su vrhunski začinjeni. Ovnovi ne vole previše vremena provoditi u kuhinji već sve žele napraviti na brzinu. Večere koje priprema Ovan uvijek su zabavne i pune ukusne i lagane hrane.

Bik je opasno slab na deserte

Najveća slabost Bika su slastice. Od jednog ručka ili večere najviše očekuju desert koji mora biti kremast i pjenast. Bikovi vrlo često pretjeruju u hrani i pravi su gurmani. Osim slastica, vrhunski su poznavatelji vina i pjenušca, ali bi trebali pripaziti sa slasticama i jesti hranu koja ne deblja poput hrena, brusnice i blitve. Također zbog problema sa štitnjačom trebali bi pripaziti da ne unose u organizam previše soli. Vole spremati večere za svoje prijatelje i omiljeni su kuhari u društvu. Na svojoj večeri Bik će se rado pohvaliti svojom kolekcijom vina i poslužiti ga uz hranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Blizanci će radije pripremiti zabavu nego večeru

Blizanci nisu gurmani. Vole jesti hranu koja se lako i brzo priprema. Ne mogu dugo izdržati u kuhinji pa se njihovi ručkovi i večere sastoje od hladnih predjela, jednostavne tjestenine ili miješane salate. Zbog svojih problema s plućima i živčanim sustavnom trebali bi pripaziti na prehranu i obogatiti je s mahunama, breskvama, špinatom, pečenom ribom, a probleme sa želucem riješiti će biljni čaj. No Blizanci vole pojesti i dobru hranu koju spremi netko drugi. Više vole pripremiti zabave, nego večere, na kojima će poslužiti male sendviče.

Rakovi uživaju u laganim, a slasnim jelima

Rak kao vodeni znak voli jela koja se pripremaju na poseban način, s nepoznatim sastojcima, ali ne s ekstremnim okusima poput jako ljutog ili jako gorkog okusa. Njihov omiljeni obrok je lagan i pun vitamina. Obožavaju ribu, variva i juhe koje vole kuhati svojim gostima. Najveći porok Raka je alkohol i šećer kojeg bi trebali zaobilaziti u širokom luku zbog sklonosti dijabetesu. Često pate od manjka kalcija pa bi trebali jesti više jaja, mlijeka, jogurta te piti puno vode kako ne bi dehidrirali. Vole male večere kako bi se svakom gostu mogli osobno posvetiti.

Lav najviše uživa u blagdanima

Lavovi su jako strastveni u hrani. Obožavaju toplu hranu koja je dobro začinjena. Uz glavno jelo za njih je obavezna salata od svježeg povrća. Vole grožđice i bademe kao i kokos, breskve, limun, šparoge, jaja i raženi kruh kojeg moraju jesti zbog svog živčanog sustava. Kako bi stalno mogli biti u pokretu trebali bi piti kozje mlijeko jer im daje dovoljno energije. Obožavaju blagdane, jer onda na stolu ima naviše hrane u kojoj Lavovi beskrajno uživaju, ali trebaju pripaziti da se previše ne udebljaju, jer je to jedna od predispozicija za bolesti srca. Lavovi vole otmjene večere na kojima se poslužuje zdrava hrana.

Za Djevice samo zdravo i probrano

Djevice vole zdravu hranu dobrog okusa. Većina njih ima osjetljiv probavni sustav te moraju jako paziti na svoju prehranu. Zbog toga pažljivo pripremaju svoja jela te u pravilnom omjeru koriste začine. Zbog svojih osjetljivih crijeva trebali bi izbjegavati mliječne proizvode kao i sladoled. Kako bi mogli bolje razmišljati trebaju svoj mozak opskrbiti dovoljnim količinama omega tri masnim kiselinama kojih ima u jajima, ribama i morskim plodovima. Trebali bi izbjegavati hranu pečenu u puno ulja.  Na svojim večerama odlično će zabavljati goste, a poslužiti će neko organsko jelo.

Društvena Vaga najviše će uživati u roštiljima s prijateljima

Vage obožavaju kuhati, ali isto tako i uživati u hrani. Svog partnera često će iznenaditi zanimljivim ručkovima i večerama. Vole svježe iscijeđene voćne sokove, salate, povrće, jagode, bademe i žitarice, ali previše vole uživati u kavi i alkoholu kojeg bi zbog svojih česti promjena raspoloženja, trebali izbjegavati. Da bi održali svoj organizam u ravnoteži trebali bi jesti puno graška, kukuruza, grožđica i zobene pahuljice. Najviše od svega veseli ih dobar roštilj uz neko fino vino, gdje se mogu uz dobru hranu druže sa prijateljima. Vage se vole družiti sa svim ljudima te će na njihovim večerama uvijek biti pozvani raznoliki ljudi.

Škorpion - gurmanski inicijator spajanja okusa

Škorpioni su poznati po svojim snažnim i duhovitim jelima kojima vole razveseliti najmlađe. Omiljeni začini su im čili, češnjak i papar. Vole šaroliku hranu na svom tanjuru pa često spajaju različite kuhinje poput indijske i meksičke. Vole limun, zelenu salatu, tamnu čokoladu, luk, puževe, smokve, trešnje i šparoge. Da bi ostali zdravi Škorpioni kao vodeni znakovi trebali bi popiti barem osam čaša vode dnevno. Njihova prehrana trebala bi sadržavati više malih obroka s time da večera mora biti jako lagana. Vole pozivati prijatelje na večere, ali svoje recepte nikada ne otkrivaju.

Strijelac voli zadiviti neobičnim jelom

Strijelac je poznat po tome što je uvijek u potrazi za novim začinima i receptima. Vole prženu hranu poput krumpirića ili jednostavnog odreska. U većini svojih jela upotrijebiti će limun, rajčicu, češnjak, repu,  šljive, ribu,  piletinu i luk. Trebaju izbjegavati šećer i slastice, pogotovo najmlađi, jer su skloni debljanju. Također, preporuča im se redovita vježbati kako bi doveli svoju težinu u normalno stanje. Trebali bi pripaziti na svoju jetru s kojom vrlo često imaju problema te ne pretjerivati s alkoholom, a ni lijekovima. Na svojim večerama Strijelac će napraviti jelo koje je naučio na nekom putovanju te će tako zadiviti svoje goste.

Savršena jednostavnost opisuje gastro Jarca

Jarac je prije svega jednostavan znak što se tiče hrane, ali uvijek će provesti puno vremena u pripremanju kako bi sve bilo savršeno. Vole pripremati ukusna i prije svega zdrava jela, koja sadrže puno kalcija jer je dobar za zube i kosti, a to su naranča, kelj, limun, špinat, grašak... Obožavaju kisele krastavce kao i sve ostalo povrće, i obožavaju ih jesti u salati. No u nju će Jarci rado staviti i voće. Da bi bili potpuno zdravi trebali bi pripaziti na svoju težinu i uravnotežiti prehranu i vježbanje. Večere koje priprema Jarac većinom su za neki blagdan te se poslužuje tradicionalna jela.

Nešto zdravo i nešto tradicionalno recept je Vodenjaka

Vodenjaci vole dobro opremljene kuhinje sa svim mogućim kućanskim aparatima. Lagani obroci puni vlakana omiljeno su im jelo dok su salate i predjela ono u čemu najviše uživaju. Vole sušeno voće poput smokva i jabuka. Zbog problema s krvožilnim sustavom moraju jesti puno ribe, špinata, kukuruza, badema, oraha i kruška. Svoju omiljenu kavu trebali bi zamijeniti nekim biljnim čajem poput kamilice kako bi izbjegli probleme sa želucem. Prije svega uvijek se vesele tradicionalnoj bakinoj kuhinji u kojoj beskrajno uživaju. Na večere koje pripremaju vole pozvati sve svoje prijatelje i zadiviti ih svojom omiljenom hranom.

Ribe vole ribe i bogatu kinesku kuhinju

Ribe kao vodeni znak obožavaju hranu koja ima dobar miris i okus jer su njihova osjetila izuzetno oštra. Vole voćne sokove od jagode i banane. Zbog svog metabolizma morali bi jesti hranu bogatu željezom i proteinima poput janjetine, govedine, grah, špinat, salate i grožđice, marelice i breskve, a u potpunosti izbaciti hranu koja sadrži previše soli jer šteti njihovim bubrezima s kojima često imaju probleme. Omiljena hrana im je riba, a vole i kinesku kuhinju koja je bogata raznim okusima. Ne vole pripremati vlastite večere, ali uvijek se ponude da pomognu drugima u pripremanju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru