Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Autentične i lijepe: Fotka žene s vitiligom da izbriše stigmu

None Foto: Instagram

Serijom fotografija sa ženama koje boluju od vitiliga pokazuje da i tijelo s vitiligom može biti lijepo. Smatra da je vitiligo s jedne strane moćna stvar koja ih prisiljava da prigrle svoju ljepotu onakva kakva je

Nizozemska fotografkinja Elisabeth Van Aalderen iz Haarlema prije osam godina oboljela je od vitiliga, kožne bolesti koja je specifična po depigmentaciji.

Snimila je seriju fotografija sa ženama koje boluju od vitiliga kako bi pokazala da i tijelo s vitiligom može biti lijepo. Smatra da je vitiligo s jedne strane moćna stvar koja ih prisiljava da prigrle svoju ljepotu onakva kakva je.

- Vitiligo je moćna stvar, zbog toga se ističeš i tjera te da prihvatiš svoju unutarnju ljepotu. To treba slaviti - napisala je Elisabeth uz svoju objavu na Instagramu.

Svojim fotografijama želi podići samopouzdanje ženama s vitiligom, a kaže i da mnogi još uopće ne razumiju kakvo je to stanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elisabeth Van Aalderen (@elisabethva) on

- Ovaj projekt treba pomoći srušiti granice i ohrabriti oboljele da budu autentični i vjerni sebi. Ljepota može biti što god želite da bude - zaključila je.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentiraj, znaš da želiš!