Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Badići kroz povijest: Od čedno zatvorenih do nekoliko trakica

Zanima vas što su na plažu nosile vaše bake? Pogledajte kako su se modeli badića mijenjali u sto godina u zanimljivom videu - dočarali su to oslikavanjem tijela modela

VIDEO

U 1916. godini najmoderniji kupaći kostim imao je kratke rukave, a prekrivao je tijelo od vrata do malo ispod koljena. Deset godina kasnije on je razotkrio ramena i noge pa su se 1926. godine nosili kupaći kostimi na bretele, noge su prekrivali kao današnje vruće hlačice.

Koža pamti loše sunčanje: Ne stavljaj parfem i nosi naočale
Koža pamti loše sunčanje: Ne stavljaj parfem i nosi naočale

Modom 30-ih je 'zavladao' dvodijelni kupaći kostim koji je u potpunosti prekrivao poprsje, a vezao se iza vrata i na leđima. Donji dio su bile 'vruće hlačice' visokog struka s ukrasnim remenom pa se na plaži ili bazenu mogao uočiti samo djelić trbuha.

Sensual lady at beach

Žene su 1946. godine nosile kupaći kostim čiji gornji dio najviše sliči današnjim grudnjacima, ali on nije otkrivao dekolte. Hlačice su se malo 'spustile' pa su 'stajale' na početku pupka. 

50-e su u modu ponovno vratile jednodijelni kupaći kostim, ali ovoga puta je on imao ovalne košarice i malo kraće nogavice duljine današnjih običnih gaća. Prvi bikini koji je u potpunosti otkrivao trbuh pojavio se 60-ih. Tad su IN bili bikiniji s cvjetnim uzorkom.

Pokretanje videa...

00:45

Danas poznat kao banana bikini, u modu je ušao još 1976. godine kad je imao dvije naramenice koje su se vezale iza vrata. Deset godina nakon gornji dio bikinija je postao manji i dobio je 'dekolte', a gaćice su dobile V oblik jer su sa strane stajale na kukovima.

Kraljice plaže 90-ih su nosile crvene jednodijelne bikinije poput onih iz popularne televizijske serije Baywatch - koji otkriva cijele noge i leđa. Minimalizam je nadjačao 2006. godine pa je gornji dio bikinija postao najmanji do sad, a izgledom podsjeća na slušalice.

Najveći trend današnjice je bikini koji ima razne ukrasne trake koje ocrtavaju i naglašavaju dijelove tijela - trbuh, poprsje ili leđa.

Pogledajte evoluciju badića uz pomoć boja za tijelo:

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'