Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Badići kroz povijest: Od čedno zatvorenih do nekoliko trakica

Zanima vas što su na plažu nosile vaše bake? Pogledajte kako su se modeli badića mijenjali u sto godina u zanimljivom videu - dočarali su to oslikavanjem tijela modela

U 1916. godini najmoderniji kupaći kostim imao je kratke rukave, a prekrivao je tijelo od vrata do malo ispod koljena. Deset godina kasnije on je razotkrio ramena i noge pa su se 1926. godine nosili kupaći kostimi na bretele, noge su prekrivali kao današnje vruće hlačice.

Dreamstime BEZBRIŽNI NA SUNCU Koža pamti loše sunčanje: Ne stavljaj parfem i nosi naočale

Modom 30-ih je 'zavladao' dvodijelni kupaći kostim koji je u potpunosti prekrivao poprsje, a vezao se iza vrata i na leđima. Donji dio su bile 'vruće hlačice' visokog struka s ukrasnim remenom pa se na plaži ili bazenu mogao uočiti samo djelić trbuha.

Sensual lady at beach | Autor: Korobkova Nadezda Andreevna Foto: Korobkova Nadezda Andreevna Žene su 1946. godine nosile kupaći kostim čiji gornji dio najviše sliči današnjim grudnjacima, ali on nije otkrivao dekolte. Hlačice su se malo 'spustile' pa su 'stajale' na početku pupka. 

50-e su u modu ponovno vratile jednodijelni kupaći kostim, ali ovoga puta je on imao ovalne košarice i malo kraće nogavice duljine današnjih običnih gaća. Prvi bikini koji je u potpunosti otkrivao trbuh pojavio se 60-ih. Tad su IN bili bikiniji s cvjetnim uzorkom.

Danas poznat kao banana bikini, u modu je ušao još 1976. godine kad je imao dvije naramenice koje su se vezale iza vrata. Deset godina nakon gornji dio bikinija je postao manji i dobio je 'dekolte', a gaćice su dobile V oblik jer su sa strane stajale na kukovima.

Kraljice plaže 90-ih su nosile crvene jednodijelne bikinije poput onih iz popularne televizijske serije Baywatch - koji otkriva cijele noge i leđa. Minimalizam je nadjačao 2006. godine pa je gornji dio bikinija postao najmanji do sad, a izgledom podsjeća na slušalice.

Najveći trend današnjice je bikini koji ima razne ukrasne trake koje ocrtavaju i naglašavaju dijelove tijela - trbuh, poprsje ili leđa.

Pogledajte evoluciju badića uz pomoć boja za tijelo:

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Komentari (7)
  • Prvo kradete s reddita a sada s youtuba, bravo

    22. 7. 2019,   11:52
  • Badici sve manji i manji, uskoro ce ribe hodati doslovno gole po plazama i onda kao "nemoj ih gledati" ili jos bolja fora "ne smijes ih gledati" . hahahahahahahahaha znaci sto manji badic, to dublje i vise skeniram i gledam dali je mozda nesto "ispalo" van. Najjace mi je kad ribe negoduju jer ih kao netko moze gledati na plazi dok prolaze polugole, vristanje od smijeha braćo moja ...

    22. 7. 2019,   11:31
  • Danas top "badici" oni u kojima straznjica ima svu slobodu :))) Badic je ne smije pokrivati..Haha..Inace se ide kontra trendova,nisi in na plazi :))) Zivimo u doba straznjica,straznjice vladaju,drmaju svijetom..Haha..

    22. 7. 2019,   11:57