Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Baka (50) rodila četvrto dijete: 'Rekli su da sam u menopauzi'

Inače, žene u menopauzi prestanu krvariti i više nisu plodne, ali u slučaju Amerikanke Michele Hall, jajnici su uspjeli proizvesti jedno jedino jajašce, koje je i oplođeno

Majka četvero djece i baka dvoje, Amerikanka Michele Hall s Floride, je u listopadu prošle godine saznala da je trudna već 26 tjedana  - a ono za što je mislila da su simptomi menopauze su bili simptomi trudnoće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Michele kroz trudnoću nije imala porive za određenom hranom, nije naročito dobivala na težini, a nije bilo ni jutarnjih mučnina. Umjesto toga je osjećala bol u trbuhu za koju je mislila da je simptom menopauze ili lupusa, od kojeg je oboljela u 40. godini. Konačno je, samo da odbaci i tu mogućnost, odlučila napraviti test na trudnoću, a njena je 'menopauza' krajem studenog završila rođenjem zdravog dječaka Graysona u bolnici NCH North Naples.

Nije vjerovala kad je vidjela da je trudna, pogotovo jer nije imala menstruaciju više od godinu dana, pa joj je liječnik rekao da je ušla u menopauzu

Foto: Dreamstime

- Uvijek mi je bila nevjerojatna ona reallity emisija 'Nisam znala da sam trudna'. Barem do sada - rekla je kroz smijeh. 

Inače, žene u menopauzi prestanu krvariti i više nisu plodne, ali u njenom su slučaju, kako je liječnik iz 'NCH North Naples' bolnice objasnio za Daily News, jajnici su uspjeli proizvesti jedno jedino jajašce, koje je i oplođeno. Ona i suprug Jerry  su se složili da im prekid trudnoće nije opcija, i smatraju da takve odluke trebaju biti 'u Božjim rukama, pogotovo jer su, kako kažu, sada stvarno sto posto sigurni da neće imati više djece'.

Lovely little girl smilling SPAS U BUDUĆNOSTI Doktori mole roditelje: Čuvajte mliječne zube svojeg djeteta

Michele je tako krajem studenog  prošle godine rodila carskim rezom, nešto prije termina, u 35. tjednu, a liječnici su s njom bili malo oprezniji jer ih je brinula njena dob, ali i lupus od kojeg boluje, pa su se odlučili za carski da smanje mogućnost zastoja srca ili napadaja pri porodu. Svoje četvrto dijete, kao i prethodno troje, Michele je rodila bez većih problema, ali je Grayson odmah nakon poroda imao manjih problema s disanjem i apneju, zbog čega je 12 dana proveo u bolnici pod nadzorom. A 7. siječnja je napokon otišao kući svojoj velikoj obitelji i, kako piše Daily News, odlično napreduje. 

BAHATI I PUNI SEBE: Ovo su najumišljeniji horoskopski znakovi, uopće ne mare za druge

Komentari (36)
  • “Baka”, mislila sam zena od 70 godina. Pa tu stalno pišete o tim pjevačicama , starletama, glumicama koje u 5Otim izgledajaju ko bombe. Zašto je onda čudno da žena rodi u tim godinama. Nedavno je i Brigitte Nielsen rodila. U stvari u 50 godinama se dogadaju jako često trudnoće, jer žene misle da su u menopausi. Naravno, ljudi imaju sex i poslije 50.

    5. 3. 2019,   14:20
  • U tekstu nigdje nisam procitala da je zena baka.. i od kud nekom pravo da joj daje taj pridjev tj da je zove. To sto ima 50 g, ne daje nekom pravo da je zove baka osim njenih unuka. Prije lar mjeseci sam procitala Brihite Nelson 55 g rofila djete nitko nije napisao da je baka.. ili su bake samo zene koje nisu glumice, pjevavice itd.

    5. 3. 2019,   13:42
  • ...kažu da je muškima lakše prepoznat menopauzu nego ženama...mozak im podjetinji , a " stojko " otkazuje poslušnost...;-))

    5. 3. 2019,   13:23