Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Baka rekorderka: U 71. srušila svjetski rekord i ne misli stati

Ambiciozna sportašica Jeannie Rice nedavno je oborila rekord u polumaratonu. No, ona si je postavila još veće ciljeve, te planira otići na maraton u Berlin, Tajland i Tokio

VIDEO

Nakon više pokušaja obaranja svjetskog rekorda u svojoj dobnoj skupini u polumaratonu, Jeannie Rice napokon je dotrčala do svojeg cilja. Ova 71-godišnja baka završila je polumaraton u Akronu, u državi Ohio, s vremenom od 1:37:07.

Za Rice je osvajanje svjetski rekordnog vremena u polumaratonu zaslužan višemjesečni naporan trening. Dok je održavala kilometražu od 80 do 95 kilometara tjedno, pokušala je oboriti rekord u siječnju u Naples polumaratonu na Floridi. No tada je vlaga utjecala na nju pa je utrku završila s vremenom od 1:38:42.

Također, u veljači se natjecala na polumaratonu Fort Myers, gdje je prešla cilj u 1:36:16, ali nažalost to vrijeme nije bilo rekordno. Samo nekoliko tjedana nakon što je završila na drugom mjestu u svojoj dobnoj skupini na Bostonskom maratonu, Rice se uputila na svoj treći pokušaj i završila ga u vremenu 1:39:41, na brdovitom Pittsburškom polumaratonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dan prije nego što je pokušala s rekordom u Akronu, odvezla se stazom te je postala pomalo nervozna jer bi je brda na ruti mogla usporiti.

Ova baka ima 63 godine i bolje izgleda od većine mladih cura
Ova baka ima 63 godine i bolje izgleda od većine mladih cura

 - Nisam baš bila uvjerena da ću uspjeti, ali rekla sam da ću dati sve od sebe - rekla je Rice.

Rice je ovo ipak bila četvrta sreća i u Akronu je napokon uspjela oboriti rekord. Nakon višednevnog gledanja u prethodno ostvareno svjetsko rekordno vrijeme zapisano na papiru na hladnjaku, Rice napokon može reći da je ona ta koja ga je uspjela oboriti.

Rice ima dvije unuke, a sada se može pohvaliti i svjetskim rekordom svoje dobne skupine u polumaratonu i maratonu. U listopadu 2018. godine srušila je svjetski rekord u Čikaškom maratonu u kategoriji žena koje imaju više od 70 godina, a završila ga je s vremenom od 3:27:50, što je gotovo osam minuta brže od prethodnog rekorda.

Svoje trčanje započela je s 35 godina, a početni cilj joj je bio gubitka kilograma. Ipak, svoj uspjeh pripisuje tome što nikad nije bila ozlijeđena.

Oni ruše sve predrasude: Imaju 100 godina i trče bez problema
Oni ruše sve predrasude: Imaju 100 godina i trče bez problema

- Mislim da je to jedini razlog zašto mogu trčati sve ove godine s pristojnim vremenom na maratonima - rekla je Rice  i dodala da je u potpunosti zdrava. Jedino što je ozlijedila je koljeno kada je pala s bicikla prije nekoliko godina. 

S dva svjetska rekorda, Rice se želi nastaviti dalje. Njezin prvi pokušaj rekordna 26.2 dogodit će se na Berlinskom maratonu 29. rujna. Također planira trčati maraton na Tajlandu, kao i na Tokijskom i Bostonskom maratonu 2020 godine.

- Idem u Berlin na maraton. Ako mogu oboriti vlastiti svjetski rekord, bilo bi sjajno, čak i za minutu ili pola minute. Takav sam si postavila cilj i ne odustajem - zaključuje Rice, piše Men's Health.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje