Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Beba mami poručuje što želi po načinu na koji plače

Beba mami poručuje što želi po načinu na koji plače
3

Spava li se bebi, plakat će uz zvuk “auh”, a ako je gladna, uz “neh”. Neh nastaje jer pravi grimasu kao da će sisati, dodirujući jezikom vrh usta

VIDEO

Majkama ništa nije stresnije od bebina beskrajnog plača kojem ne znaju uzrok. Upravo to nagnalo je Australku i majku Priscillu Dunstan na otkrivanje značenja bebinih suza.
Ona ima "fotografsko" pamćenje zvuka. Naučila je koristiti se njime za prepoznavanje tuđih raspoloženja po glasu, a nakon što je postala majka, otkrila je i što različiti tipovi bebina plača znače. Spoznaje je testirala devet godina na 1000 djece diljem svijeta, različitih rasa i kultura.
Istraživanje je pokazalo da sve bebe do tri mjeseca starosti plaču na pet načina, a Dunstan je otad po svijetu počela otvarati škole za poučavanje mladih majki.
- Bebine suze su refleksni odgovori na specifične situacije, a ako ih roditelj ne prepozna, dijete vremenom prestane plakati na taj način - kaže Dunstan.
Ako je gladna, beba će praviti grimasu sisanja, jezikom dodirivati vrh usta kao dok siše i zato ispuštati zvuk "neh". Plače li uz zvuk "auh", znači da je pospana jer taj zvuk potječe od zijevanja.

ZVUKOVI HEH, EH I EAIR UKAZUJU NA NEUGODU
Važno je slušati bebin plač prije nego što počne histerični stadij jer se tad često izmiješaju različiti tipovi plača, pa ih roditelji teže prepoznaju, kaže Priscilla Duncan.


HEH
Zvukom “heh”, dok plače, beba pokazuje da se ne osjeća ugodno. Vjerojatno joj je pretoplo, prehladno ili treba drugu pelenu.



EAIR
Dubok i dug zvuk koji pomalo sliči roktanju ukazuje na težinu u želucu. Bebin trbuh je napuhan i tako se nastoji olakšati. Takav plač može ukazivati i na grčeve.

EH
Kratkim zvukom “eh”, dok plače, beba pokazuje da nastoji istisnuti zrak iz trbuha, odnosno da treba podrignuti. Dok to nastoji ostvariti, muči se uz učestali zvuk “eh”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam