Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Bez bola do kože bez dlačica s pravim savjetima za depilaciju

Bez bola do kože bez dlačica s pravim savjetima za depilaciju
1

Uz zatezanje kože i pjenu skine se 0,5 mm više, a depilaciju je najbolje obaviti navečer jer tada noge nisu natečene. Losion s AHA kiselinom sprečava urastanje

VIDEO

Neovisno o tome kojom metodom se depilirate, da biste spriječili urastanje dlačica, kožu prvo tretirajte blažim pilingom, savjetuju kozmetičari.

Piling je obvezan osobito ako su dlačice već urasle, a ako je koža sklona urastanju, nanosite losion dva dana prije i dva dana poslije depilacije. Tako ćete najbolje spriječiti da mrtve stanice “zarobe” dlačice. Iako je brzo i praktično, brijanje pod jutarnjim tušem ne osigurava najglađi rezultat, tvrde stručnjaci. 

Blago oticanje nogu tijekom noći, objašnjavaju, čini dio dlačica ujutro teško dostupnima. Stoga je noge pod tušem puno bolje depilirati navečer. I namakanje u toploj kupki potiče privremeno oticanje nogu te, ako ste se već naumili depilirati, učinite to odmah nakon ulaska u kadu. 


- Mnogi ljudi griješe rabeći istu britvicu danima, tjednima, pa čak i mjesecima. No da biste kvalitetno obavili posao, nabavite britvice za jednokratnu uporabu i svakako upotrebljavajte kremu za brijanje. Ne samo da će smanjiti iritaciju kože nego će pomoći skinuti dodatnih 0,5 milimetara - kaže američka dermatologinja Kathy Fields. Nanosite je suprotno od smjera rasta kako bi se bolje upila i uspravila dlačice.

Između depilacija se čekaju četiri tjedna

Depilacija, ili još gore, brijanje na prvu pojavu dlačica vodi urastanju te iritaciji kože. Između dvaju tretmana depilacije voskom trebalo bi pauzirati četiri tjedna, koliko god je teško čekati, ističu stručnjaci. Što su dlačice dulje, to će ih trake za depilaciju bolje uhvatiti. To osobito vrijedi ako su dlačice deblje i gušće.

Ciljano s losionom za manje bolova

Svakodnevno korištenje losiona za tijelo s alfa-hidroksilnom kiselinom omekšava kožu i sprečava da mrtve stanice začepe pore. Osim što tako koža lakše diše i sprečava urastanje, depilacija je manje bolna.

Prema ciklusu se bira dan

Tijekom hormonalnih promjena većini žena depilacija voskom najbolnija je neposredno prije, tijekom i nakon mjesečnice. Stoga ju je najbolje prakticirati otprilike u vrijeme ovulacije, ističe kozmetičarka Jody Shays.

Čupkanje manje boli, a masnice 
su rjeđe ako se koža napne

Pri depiliranju voskom kod kuće najvažnije je na umu imati osnovno pravilo - zategnite kožu u suprotnom smjeru od povlačenja trake s voskom. U suprotnom biste mogli završiti s podljevima, kaže američka dermatologinja Leslie Baumann.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje