Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Bez previše analiziranja dolazi se do prave odluke na vrijeme

Bez previše analiziranja dolazi se do prave odluke na vrijeme
1

Hoću, neću: Savjet promatrača, dan "hlađenja", manje analiziranja - i nećete se pokajati zbog odluke već ćete postati mudriji i efikasniji u svakodnevnom odlučivanju

VIDEO

Svakodnevne ili životno važne odluke svima su nam često prava muka. Od toga hoćete li se pridržavati dijete ili ćete pokleknuti pa do toga koji ćete automobil ili stan kupiti, stalno smo u nekoj dilemi.

Svatko od nas ima svoj stil odlučivanja. Vjerojatno ste i sami svjesni da prebrzo odlučujete ili vam je noćna mora uopće nešto odlučiti. Postoji nekoliko načina na koji se odluka može donijeti a da se poslije ne kajete zbog nje. Primjerice, uvijek je dobro tražiti savjet neutralnog promatrača, najboljeg stručnjaka u svom području, pogotovo ako je riječ o ozbiljnoj odluci povezanoj s financijama ili investicijama. 

Ako nijedan savjet ne pomaže, bacite novčić i držite se njegove odluke!

Pomoći će vam sagledati situaciju iz svih kutova pa ćete lakše odlučiti. S druge strane, nemojte pretjerivati u traženju savjeta jer ćete postati ovisni o njima. Nećete moći odlučiti što obući na posao bez barem triju različitih savjeta. Također, ako imate problema s predugim razmišljanjem, dajte si vremenski rok od, primjerice, tjedan dana. Isto funkcionira i za one koji odlučuju prebrzo. Oni bi trebali uzeti barem jedan dan za razmišljanje. Tako ćete lakše odlučiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prepažljivi ste jer se bojite promjene

Morate razlučiti pametni rizik od onoga suludog. Ljudi uvijek najviše žale za snovima koje nisu ni pokušali ispuniti. Probajte gledati na promjenu kao na novu priliku, a ne kao na prijetnju. Krenite malim koracima i razmotrite situaciju. Možda bi vam na novom poslu ili u novom stanu bilo bolje. 

Odlučujete bez razmišljanja

Kupili ste novi automobil iako ste planirali samo pogledati kakva je ponuda? Morate usporiti. Brze odluke su dobre samo kad je riječ o svakodnevnim, manje važnim stvarima. Zapitajte se je li ta odluka tako jednostavna kako vam se na prvi pogled čini i jeste li previdjeli neke faktore.

Previše analizirate sve moguće opcije

Prvo se trebate fokusirati na svoje ciljeve i želje. Kad budete sigurni u ono što želite, lako ćete ispravno odlučiti. Nemojte pretjerivati s količinom informacija koje skupljate. Na kraju će ih biti previše pa ćete se izgubiti u ponuđenim izborima. Dobro razmislite. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru
Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...