Obavijesti

Lifestyle

Komentari 26

Bezbolna depilacija: Pravilnim disanjem i kupkom protiv boli

Bezbolna depilacija: Pravilnim disanjem i kupkom protiv boli
1

Topla kupka prije depilacije, pamučno rublje umjesto sintetičkog i pravilno disanje umanjit će bol, no ako ona ne prestane možete na bolno područje staviti i malo leda

VIDEO

Depilirate li se voskom, dulje ćete biti bez dlačica, ali za razliku od brijanja i depilacije kremama, ta metoda nije posve bezbolna. No topla kupka prije, ali ne i nakon depilacije, udobno pamučno umjesto uskoga i sintetičkog rublja te pravilno disanje uvelike će ublažiti bol. Uz to, vrlo je važno odabrati i pravo vrijeme za depilaciju. 

- Tjedan prije mjesečnice iznimno ste osjetljivi na bol, stoga to nije pravo vrijeme za depilaciju. Depilacija voskom bit će mnogo manje bolna tjedan, dva nakon mjesečnice, kad je prag bola mnogo viši - savjetuje Paola Girotti, vlasnica ekskluzivnih kozmetičkih salona u kanadskom Torontu. Kako bi depilacija što manje boljela, dan prije nje budite nježni prema koži. Izbjegavajte agresivan piling jer on može dodatno iritirati kožu. 

Prije depilacije opustite se u toploj kupki, koja će otvoriti pore i omekšati dlačice te će njihovo odstranjivanje biti manje bolno. Nakon kupanja dobro osušite kožu, no nemojte nanositi nikakve losione. Ulja mogu prodrijeti u folikule te smanjiti djelovanje voska da dobro prione na kožu i uhvati  te iščupa dlačice.

Kako biste povećali učinkovitost depilacije te smanjili bol, kožu dobro zategnite te brzim pokretom povucite traku s voskom u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Na ozljede tijelo reagira kratkim i ubrzanim disanjem kako bi se ublažio bol. Kad nanosite vosak, duboko udahnite te kratko i snažno izdahnite kad potežete traku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon depilacije treba izbjegavati sunčanje

Među najčešćim je pogreškama sunčanje nakon depilacije voskom ili šećernom pastom, kaže Girotti. Poslije tretmana je koža osjetljiva i treba joj povećana zaštita. Da bi bila glatka, dva dana nakon depilacije napravite nježni piling te postupak ponavljajte svaki drugi dan. Njegujte je losionima na bazi vode i aloe vere, a neposredno nakon depilacije pazuha ne nanosite dezodorans.

Urasle dlačice ne smiju se istiskivati, bit će samo gore 

Dlačice koje su vam urasle nemojte “izazivati”. Zbog njihova istiskivanja te struganja po koži mogu nastati modrice te će vam se koža samo pogoršati, a mogu ostati i ožiljci. Područja na kojima su vam urasle dlačice najbolje je mazati antibakterijskim mastima.

Prije brazilske depilacije mažite se dječjom kremom

Depilaciju bikini zone prepustite profesionalnim kozmetičarima. Dobro hidratizirana koža mnogo lakše podnosi depilaciju, stoga dva, tri dana prije brazilske depilacije bikini zonu mažite dječjom kremom koja je namijenjena iznimno osjetljivoj koži te je savršeno hidratantna. Idealne su one koje sadrže shea-maslac i ricinusovo ulje. 

Izbjegavajte kavu, alkohol i hranu koja vas nadima

Prije odlaska u salon dlačice skratite na pola centimetra. Na dan depilacije preskočite odlazak u teretanu, kavu, napitke koji sadrže kofein i alkohol te slanu hranu i sve što vas nadima jer to kožu čini osjetljivijom na bol. Nakon depilacije odjenite komotno, pamučno rublje. Sintetičko i usko rublje može iritirati svježe depiliranu kožu, a posljedica su začepljene pore i urasle dlačice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati
STRUČNI SAVJETI

'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati

U spavaću sobu unesite više uzbuđenja, bilo da to uključuje zajedničko gledanje porno videa ili da odjenete neko seksi donje rublje koje inače ne nosite. Razmislite i o seksu na javnom mjestu, kaže Amy Kupps