Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Biberon: Lokacija kraljevskog burgera i street food zalogaja

None Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Povodom predstojećeg festivala Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola, donosimo vam najslasniji intervju s timom restorana Biberon - saznajte što nam spremaju za najveći hedonistički praznik ovog proljeća!

Dok nestrpljivo očekujemo početak ovog fantastičnog četverodnevnog festivala, pripremamo se novim spoznajama o omiljenim grill mjestima u gradu. Prvi je na red došao restoran Biberon pa nam je tako Ivan Vuković, voditelj restorana, otkrio pokoju tajnu pripreme najfinijih street food zalogaja...

Biberon je...

Restorani Biberon koncipirani su kao samoposlužni "Free Flow" restorani. Gosti se mogu samostalno poslužiti predjelima, juhama, povrtnim i voćnim salatama, desertima te napicima dok na uslužnom pultu svakodnevno mogu izabrati više od deset različitih vrsta jela po povoljnim cijenama.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Na kojim vas lokacijama možemo pronaći?

Nalazimo se u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli… Dobar dio naših restorana smješten je u trgovačkim centrima (Ovo je snimano u SuperKonzumu na radničkoj cesti). Želio bih naglasiti da u Zagrebu i Splitu imamo konceptualno drugačiju ponudu restorana i iskorak prema drugoj kategoriji gastronomske ponude; slastičarnice, street-food restorani s jedinstvenom ponudom jela. Dakle, portfelj ponude se širi, uslužujemo drugu vrstu gostiju koji imaju specifične zahtjeve, a sve postojeće iskustvo i infrastruktura pogoduju nam u dostizanju najviših kriterija ove vrlo zahtjevne publike. 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Koje je jelo u Biberonu najtraženije?

To prilično ovisi o restoranu i dobu dana te lokaciji na kojoj je restoran smješten. Gosti u Zagrebu imaju potpuno drugačije preferencije u odnosu na one u Puli ili Splitu. Mi naravno to uvažavamo i nastojimo uistinu ponudu prilagoditi potražnji. U našoj ponudi neovisno o lokaciji beskompromisno inzistiramo na nabavi namirnica isključivo iz domaćih izvora. Dakle, naše meso pristiže s hrvatskih farmi, naše povrće i voće iz malih OPG-ova dokazane i provjerene kvalitete. 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Što nam finog donosite na Zagreb Chill&Grill festival?

Na ovom eventu predstavit ćemo tek jedan, ali važan dio naše gastronomske ponude; dakle radi se o hamburgerima koje u ponudi imamo već duže vrijeme, a čije recepture kontinuirano unaprjeđujemo te smo ponosni na velik broj fanova koji k nama dolaze upravo zbog naših burgera.

Što ste sve pripremili za posjetitelje?

Sudjelovanje na Chill&Grill festivalu prilika je za predstavljanje naše nove lokacije koja se uskoro otvara u samom središtu Zagreba. Ponuda će biti koncipirana u skladu s najvišim standardima suvremenih street food restorana u europskim metropolama.  

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Koja je tajna dobro pripremljenog jela s grilla? Imate li neki trik u rukavu?

Puno je trikova, vjerujemo da svatko ima neki svoj adut u rukavu. Naša filozofija ide u smjeru da svaki sastojak mora biti savršen... Hrskavo, a ipak meko pecivo, vrhunsko meso potrebne teksture, domaći i svježe pripremljeni umacicustom made umaci uz nezaobilazni tajni sastojak koji našim burgerima daje prepoznatljiv okus.  

Kod pripreme roštilja, koje meso najradije birate i gdje ga nabavljate?

Napomenuli smo već da isključivo i bez iznimke nabavljamo meso s hrvatskih farmi, od provjerenih uzgajivača.  

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Bez kojih dodataka grill ne može uspjeti?

Ne može uspjeti bez strasti prema žaru i dobrog mesa!

Sad ozbiljno, koja je tajna vrhunski spremljenog grilla?

Meso vrhunske kvalitete, osnovni začini poput soli i papra, bez suvišnih dodataka.

Gdje se jede najbolja hrana s grilla?

Zagreb je prepun dobrih restorana koji se diče vrhunskim grillom. Međutim, rijetki su oni koji ga zaista i imaju u svojoj ponudi. Pozivam vaše čitatelje da posjete Biberon lokale i uvjere se u kvalitetu naše ponude.

Slažete li se da dobrog grilla nema bez dobre cuge i mjuze?

To su jako povezane stvari! Ako imate dobar burger, a nemate dobru cugu – doživljaj nije potpun, a i obrnuto! Dobra glazba priču odlično zaokruži!  

U Biberonovim specijalitetima i drugim mesnim i inim delicijama možete do mile volje uživati na Zagreb Chill&Grill festivalu, koji okuplja najbolje gril-majstore na jednom mjestu.

Foto: Gastro

Ulaz na festival bit će besplatan, a Zagreb Chill&Gril powered by Coca-Cola otvara se u petak, 28. travnja, u 17 sati (od subote do ponedjeljka traje od 12 do 23 sata). Organizatori projekta su 24sata i Gastro.hr, a partneri PIK Vrbovec, Jack Daniel's, Dacia, Kotányi, Kisko, Permetal, President, Tabasco, Konzum i mnogi drugi... 

 Uskoro donosimo opširan program sva četiri dana sa svim detaljima! Pratite nas na facebooku i Gastro.hr.

Komentari (22)
  • U svjetu je najnormalnije imat kuharsku uniformu u boji od crne,crvene,tamno plave pa cak i roze ili ljubičaste.I definitivno je lakše za održavat i urednije .A i kuhari se po titulama razlikuju u uniformi npr.u večim hotelima šefovi imaju crne ili u boji a kuhari bjele ili boju koju hotel ili restoran odredi tj .standard kompanije.Eto ukratko.lp

    12. 4. 2017,   21:24
  • kuhari u crnom?

    12. 4. 2017,   18:14
  • Uffg, moram naucit eng. da bi znao sto je ovaj sve nadrobio o najobicnijem "junk foodu"...

    13. 4. 2017,   01:23