Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bik ni ne zna da je smiješan, a Rak osvaja crnim humorom...

Humorom kao vrstom manipulacije najčešće se koriste Škorpioni, Strijelci i Lavovi. Ribe će pak sugovornike voditi od suza pa do euforičnog smijeha

Ovan

themoviedb.org | Autor: themoviedb.org Foto: themoviedb.org

Dan bez smijeha propao je dan, stav je jednog od najboljih komičara svih vremena Charlieja Chaplina rođenog u ovom znaku. Ovnovi šalama žele razbiti monotoniju svakodnevice, širiti oko sebe dobro raspoloženje i podignuti atmosferu, a često i nekog isprovocirati. Dosjetljivi su, ispalit će nešto smiješno i sami se smijati svojim forama. Bez problema će se našaliti na tuđi račun, rijetko na vlastiti. To bi bilo teretno za njihov ego.

Bik

Tatin sin | Autor: Tatin sin Foto: Tatin sin

Izvrsni su u prepričavanju doživljaja iz svakodnevnog života, što potvrđuje i komičar Jerry Seinfeld, pripadnik ovog znaka. Često ni ne znaju da su smiješni, čak ni ne idu za tim, ne trude se. Naprosto će nepretenciozno ispričati neku zbunjujuću situaciju ili zabludu u kojoj su se našli i iznenaditi se što su svojim doživljajem uspjeli nasmijati sugovornike. No pripazite da se ne nađete kao glavni lik njihovih šala.

Blizanci

Screenshot | Autor: Screenshot Foto: Screenshot

Maheri su u pričanju viceva. Sipaju ih kao iz rukava, a to čine kako bi osvojili i zaveli, ostavili dojam. Humorom se bore protiv neraspoloženja, a često im je on i sredstvo putem kojeg se izvlače iz neugodnih situacija. Odlučite li ga pozvati na red zbog nečeg što je skrivio, znajte da će vas nastojati razoružati s uigranim forama. 

Rak

Foto: themoviedb.org

Predvodnici su crnog humora. Stavit će sebe u ulogu jadnika, poniziti se prepričavajući situaciju u kojoj se našao, a sve kako bi ostavio dojam i utješio sebe nasmijavajući druge. Glumac i komičar Robin Williams, inače zodijački Rak, tipičan je primjer smotane i zbunjene duhovitosti o. U njihovu se humoru kao sve događa slučajno i neočekivano, no dobro znaju kuda ciljaju. Iako se najčešće šale na vlastiti račun, ne podnose kad ih netko šalom pogodi tamo gdje su najranjiviji.

Lav

Oni će učiniti sve kako bi dobili pljesak drugih, a humor je jedan od alata kojim to postižu. Duhovitost je nerazdvojni dio njihova identiteta. Pričat će viceve i šale do iznemoglosti, a sve kako bi u očima drugih vidjeli divljenje i bili u centru pažnje, tj. kako bi se nahranili tuđom gladi koja je usmjerena prema njihovoj neodoljivosti. 

Djevica

Nisu baš neke šaljivdžije i ne znaju pričati viceve, no njihova ironija i sarkazam ne poznaju granice. Nasmijat će druge kad u stanju ljutnje prepričavaju što im se dogodilo i ubaciti nekoliko sarkastičnih primjedbi na vlastiti račun. No najslađe im je kad se narugaju na račun nekoga tko im je naudio. Vješti su u slaganju riječi i znat će kako to učiniti da ne ispadnu negativci i pesimisti.

Vaga

themoviedb.org | Autor: themoviedb.org Foto: themoviedb.org

Duhovitost je dio njihova šarma. Kad se šale, iz njih progovara zaigrano i nasmijano dijete koje želi oraspoložiti sve oko sebe, kao što to čini glumac i komičar Will Smith, predstavnik ovoga znaka. Osmijeh na njihovu licu često izmamljuje i osmijeh na licima sugovornika. Najčešće se šale na račun partnera i odnosa s drugima ili cinično komentiraju bivšeg partnera.

Škorpion

Njihove šale počinju i završavaju podbadanjima, i to većinom na temu seksa. Ne zafrkavaju iz dosade, humor im služi u svrhu nekog cilja. Najčešće ga rabe u društvu osobe koju žele odvesti u krevet. Pomno smišljenim provokacijama i sarkastičnim primjedbama pokušat će je suptilno poniziti, a potom joj reći koliko je silno privlačna i seksi. Majstori su u pasivno agresivnom humoru. 

Strijelac

Dlake na jeziku nemaju ni kad se šale. Zapravo humor će im sjajno poslužiti u svrhu da vam saspu u lice pravu istinu. Njihova duhovitost je često prekrivena ‘blagim premazom’ cinizma i bolne iskrenosti. Budući da su inteligentni, njihove šale nerijetko nose poruku i imaju 

Jarac

Svemu pristupaju krajnje ozbiljno, tako i humoru. Jarčevu duhovitost nije lako ‘pročitati’, jer kad se šali, čini to smrtno ozbiljnog izraza lica i nije vam uvijek jasno što se uistinu događa. Budući da sve studiozno proučavaju, Jarčevi se povode rezultatima istraživanja koji govore o tome da se smijehom luči hormon sreće endorfin i jača imunološki sustav, a kako oni naginju depresiji i tjeskobi, silno će se truditi biti duhoviti i optimistični

Vodenjak

Foto: Themoviedb.org

Šalama dovode stvari do ekstrema, potiču druge da im se otvore, priključuju se nekom timu ili grupi ljudi, osjećaju se dijelom te grupe. Njihov humor ima karakter neočekivanosti i iznenađenja, ponekad i šoka. Izvest će nešto što najmanje očekujete, a nakon nekoliko sekundi, kad dođete k sebi, nemate mnogo izbora, nego prasnuti u smijeh. Nisu baš vični u zbijanju šala na vlastiti račun, no cinični su prema onima čiji im stavovi ne leže. 

Ribe

Foto: themoviedb.org

Vrlo su vješti u pričanju priča pa će i uobičajenu začiniti sočnim pikanterijama i duhovitim detaljima. Vicevi im nisu brzi niti kratki, riječ je o složenijim pričama koje su protkane dozom melankolije, čak i tuge s nenadano šaljivim završetkom, pa u sugovornicima mogu proizvesti raznoliku lepezu osjećaja, od suza do smijeha.

Komentari (133)
  • Ili imaš smisao za humor ili nemaš. U svakom horoskopskom znaku ima i jednih i drugih.Jedino koji mi se ne sviđaju su oni koji vole zbijati šale na tuđi računa,ali na svoj nema šanse.

    22. 10. 2017,   20:48
  • Ja viceve nekad vadim iz malog mozga, a ne rukava.

    22. 10. 2017,   20:22
  • Ne vjerujem u horoskop al da ima magarac il ovca jedno od tog bi mi pasalo

    22. 10. 2017,   20:12