Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Biraj vaniliju za spoj, citruse za posao, a ružu za vjeru u sebe

Biraj vaniliju za spoj, citruse za posao, a ružu za vjeru u sebe
1

Poruke iz bočice: Parfemi 
jačaju libido i bude strasti, a neki od njih čak potiču koncentraciju, smanjuju bol, "podižu" raspoloženje i daju nam više energije

VIDEO

Idete li na zabavu gdje ćete upoznati nove ljude, stavite cvjetne parfeme koji sadrže mirise irisa, jasmina ili đurđica jer ćete se doimati ljubazniji i pristupačniji.

Bit ćete zvijezda u društvu izaberete li parfeme s tzv. prijateljskim cvjetnim notama - note žute tigraste orhideje i trešnje. Ako provodite noć u intimnijem društvu udvoje ili se spremate za romantični spoj, stavite parfem s vanilijom.

- Mošus i vanilija u mozgu stvaraju osjećaj opuštenosti i povećavaju seksualnu želju, a jednako djeluju i na muškarce i na žene - kaže neurolog Alan Hirsch.

Kako biste što lakše preživjeli dan na poslu prepun dosadnih sastanaka, raspoloženje podignite citrusima. Isto tako pomažu i parfemi s notom peperminta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istraživanja američkog Smell and Taste Fundationa pokazala su da osobe koje su osjećale miris peperminta sve dnevne aktivnosti obavljale brže i bolje, a energetski stimuliraju još i mirisi s notama bergamota, zelene jabuke, mandarine i naranče.

Treba li vam nešto za brzo podizanje rapoloženja, koristite parfeme “drvenastog” mirisa

Mirisna ulja iz kore drveta budisti u svojim ritualima upotrebljavaju već tisućama godina jer potiču proizvodnju endorfina (hormona sreće) u tijelu, pa se odlučite za mirise bora ili cedra. Isto tako parfemi puderastog mirisa ili proljetnog cvijeća kao što su zumbuli, jasmin i đurđica mogli bi vas potaknuti da konačno čašu počnete gledati kao napola punu.

Pripremate li se za važnu utakmicu ili utrku, namirišite se osvježavajućim mirisima

Istraživanje Sveučilišta Wheeling Jesuit pokazalo je da su košarkaši igrali bolje ako su nosili svježe mirise s metvicom. Imali su više eneregije i brže su se kretali igralištem, a najbolja je osvježavajuća kombinacija metvice i limuna.

Kako bi depilacija bikini-zone bila što bezbolnija, pomoći će slatki mirisi

Istraživanje provedeno na Kanađankama pokazalo je da miris šećera povećava toleranciju na bol. Djevojke namirisane takvim parfemima lakše su ruke gurnule u vruću vodu. Pod utjecajem slatkih mirisa tijelo ispušta kemikalije za opuštanje, pa prije tretmana kod kozmetičarke nekoliko puta udahnite miris sa zapešća.

Stavi nekoliko cvjetnih kapi i osjećaj se seksi 

Kako biste odabrali pravi parfem, nemojte se oslanjati samo na miris iz bočice, nego ga isprobajte na koži. Treba pričekati oko 15 minuta kako bi parfem pustio pravi miris.

Zapamtite i da parfem koji dobro miriše na vašoj prijateljici ne mora značiti da će jednako dobro mirisati i na vama jer će se vaši karakteristični tjelesni mirisi pomiješati s parfemom. Cvjetni se mirisi preporučuju ženama koje vole isticati seksepil, a citrusni su za ljude koji uživaju u pustolovinama i kretanju. Snažne osobe nose vrlo aromatične parfeme, a drvenasti mirisi namijenjeni su samosvjesnima i snažnijima.

Samopouzdanje podiže miris ruže, cimeta ili cedra

Prije razgovora za posao ili važnog sastanka podignite samopozudanje parfemima s geranijom, ružom i sandalovinom.

Za ostavljanje što boljeg dojma stručnjaci se slažu da nema jedinstvene formule. Ipak, to ćete najlakše postoći i citrusnim mirisima kao što je bergamot, mirisnim začinima poput cimeta, a tu su i note cedra zahvaljujući kojima se doimate vještijim u onom što radite.

Uz miris grejpa ili limuna lakše nestaju suvišni kilogrami

Osim povećanja energije paprena metvica je odlična za suzbijanje gladi, a bilo koja vrsta metvice imat će sličan učinak.

I miris grejpa ili limuna dat će vašem tijelu signale da ste siti, pa ako planirate dijetu poslije blagdana, nanosite takve parfeme. Pomažu da ostanete fokusirani i aktivni, pa od dijete nećete tako lako odustati.

Uz ružičasti papar nećete zaspati pred TV-om nego u zagrljaju

Ako vam se večer koju provodite s dragim svodi na to da oboje zaspite ispred televizora, razmislite o nečem što će vas razbuditi. Nanesite parfem s malo cimeta, peperminta, eukaliptusa ili ružičastog papra.

Tremu prije javnog nastupa smanjit će parfemi s nerolijem

Trebate li održati prezentaciju na poslu, smirit će vas parfemi s nerolijem koji se nalazi u ulju gorke naranče. 

Nedavno je japansko istraživanje pokazalo da ovo ulje smanjuje stres i anksioznost pri obavljanju različitih poslova te uklanja strah od javnog nastupa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?
KOJE OTKRIĆE!

Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?

Među komentarima uz objavu se našlo svega, od onih oduševljenih otkrićem do sumnjičavih. Napišite što vi mislite o ovoj metodi i slažete li se da metalni dio služi za to