Obavijesti

Lifestyle

Komentari 44

Bivša Playboyeva zečica odbila kemoterapiju: Želim svoju kosu

Ulje konoplje je u Velikoj Britaniji ilegalno pa ga nabavlja u Španjolskoj gdje je njegova prodaja zakonita. Kaže da riskira zatvor, ali da joj je to ulje jedina šansa da ostane živa

VIDEO

Kerri Parker (34) iz Norwicha u Velikoj Britaniji liječnici su uklonili tumor na mozgu prije četiri godine. Ali, početkom rujna je saznala da se bolest vratila.

Liječnici su joj predložili 10 do 12 ciklusa kemoterapije i radioterapiju, no ona ih je odbila. Ova bivša Playboyeva zečica odlučila je iskušati alternativnu metodu liječenja - uljem konoplje, iako je ta metoda u UK ilegalna.

- Svjesna sam toga da bi zbog korištenja ulja konoplje mogla završiti u zatvoru, ali istinski vjerujem da je to ulje moja jedina šansa da ostanem živa - rekla je.

- Zadnjih godina sam naporno radila, treniram za crni pojas u borilačkim vještinama i jača sam te zdravija nego ikada prije. Kada su mi liječnici rekli da moram na tretmane koji će me učiniti bolesnom, to mi nije imalo smisla - dodala je.

- Ne želim da mi kosa ispadne zbog kemoterapije ili moje lice bude spaljeno zbog radioterapije. Treniram svaki dan, vodim modnu akademiju i nutricionistički posao, ne želim da rak utječe na sve to - objasnila je Kerri.

Otkrila je i kako ulje konoplje nabavlja u Španjolskoj gdje je legalno, prenosi Daily Mail.

Ovo su rani pokazatelji da se u vašem tijelu pojavio rak - i gdje
Ovo su rani pokazatelji da se u vašem tijelu pojavio rak - i gdje

Tumor s kojim se borila 2014. godine promijenio je njezinu osobnost, rekla je novinarima. Prije njega je voljela odlaziti na partije, a kasnije se okrenula zdravijem i mirnijem načinu života.

Pool parties

Objavljuje Kerri ParkerUtorak, 18. prosinca 2012.

Kerry je odrasla u Norwichu, a fakultet je završila na Sveučilištu East London. Kasnije je radila kao laboratorijski tehničar u bolnici Norwich University Hospital, a život joj se promijenio 2003. godine kada se našla u natjecanju za modele u časopisu FHM i ušla u finale.

Dala je otkaz i natjecala se na lokalnim izborima ljepote, a pojavila se i u časopisima Max Power te bila model za američki brend kupaćih kostima Starwear. Njezino lice i tijelo krasilo je i stranice američkog izdanja FHM-a, Maxima i Playboya. Imala je uloge i u nekim filmovima.

U Playboyevu vilu u Los Angelesu uselila je 2012. godine gdje je vrijeme provodila zabavljajući se s Hughom Hefnerom i ostalim zečicama.

Kako konoplja djeluje kod tumora na mozgu?

- Konoplja ima protutumorsko djelovanje na različite vrste tumora, što je dokazano laboratorijskim ispitivanjima i pretkliničkim ispitivanjima na životinjama. Ali ovaj učinak nije za sada potvrđen randomiziranim kliničkim ispitivanjima kod ljudi. Stoga, unatoč naznakama pozitivnog djelovanja, medicina utemeljena na dokazima ne podržava ovu primjenu. Budući da je velika razlika u djelovanju nekog lijeka između životinja i čovjeka, nužna su dodatna ispitivanja - objasnili su u Hrvatskoj udruzi za oboljele od tumora na mozgu Glia.

Nakon 13 godina borbe izliječio rak zahvaljujući imunoterapiji
Nakon 13 godina borbe izliječio rak zahvaljujući imunoterapiji

Pojasnili su kako kanabinoidi djeluju u mozgu:

"U našem organizmu postoje unutarnji receptori za kanabinoide i na tome se zasniva djelovanje medicinskog (i svakog drugog) kanabisa. Riječ je o receptorima CB1 i CB2, koji se nalaze u različitim dijelovima mozga, u imunološkim i tumorskim stanicama. Od svih tumora mozga najviše je ovih receptora kod glioblastoma i oligoastrocitoma, a značajno manje kod ostalih (oligodendrogliom, ependimom itd.).

Iako u kliničkim istraživanjima nije dokazano da medicinski kanabis ubija tumorske stanice, na temelju pretkliničkih ispitivanja i ispitivanja na animalnom modelu kod tumora mozga on može poslužiti za usporavanje rasta tumora, pojačavanje učinka kemoterapije (temozolomid) i zračenja, ublažavanje nuspojava maligne bolesti i liječenja (protiv mučnine i bolova, za poticanje apetita).

No valja imati na umu: Zabilježen je i protumorski učinak: u nekim studijama kanabis je pridonio rastu tumora. Sam kanabis može uzrokovati značajne negativne nuspojave: kardiološke, respiratorne, imunološke; kognitivne poremećaje i ovisnost."

Izliječila je rak dojke uljem konoplje

Dee Mani (44), majka dvoje djece iz Velike Britanije, početkom godine je ispričala kako joj je ulje konoplje, koje sadrži THC, pomoglo u izlječenju od raka dojke. Svaki dan je uzimala jednu kap. Liječenje kemoterapijom je odbila. 

Kada je liječnicima rekla da će se liječiti uljem, davali su joj još pet mjeseci života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith