Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bivši se može vratiti kući nakon sedam brzih koraka

None Foto: fotolia 4

Razgovarajte o tome kako ste nesretni i što je pošlo po zlu. Budite zreli, smireni i pažljivo ga slušajte. Da biste uspjeli, morate se potruditi

Prije svega razmislite što je pošlo po zlu te kako možete riješiti problem. Primjerice, ako ste se posvađali, naučite se bolje nositi s ljutnjom. Ako ste ga prevarili ili on vas, razmislite zašto i možete li oprostiti jedno drugome. Pregovarate li s bivšim ili ste mu dali vremena da razmisli, ostavite ga na miru. Nemojte ga uhoditi, stalno zvati niti slati SMS-ove. Pokažite mu da ga ne trebate nego želite natrag. Navaljivanjem ga možete samo još više udaljiti.
Ponovni susret može biti emocionalan, stoga se dobro pripremite. Izaberite mjesto gdje možete razgovarati, kafić ili restoran, kako se ne biste zanijeli emocionalno ili fizički. Seks je velika potencijalna opasnost pa su javna mjesta najbolji izbor za prvi susret.
 
DA SAMO ZNAŠ ŠTO PROPUŠTAŠ... 
Nemojte obući duboko izrezan top i najkraću minicu. Odjenite majicu koju je volio i traperice u kojima ste mu bili neodoljivi. Kako biste imali više samopouzdanja, odjenite seksi rublje. Pokažite mu što propušta i odmah ćete se osjećati bolje.

NI POD KOJU CIJENU NE PRAVITE GA LJUBOMORNIM
Iako vam se možda čini kao dobra ideja, nemojte ga praviti ljubomornim. Vjerojatno će vam reći da ima novu djevojku, što će stvoriti dodatne probleme. Ne ponašajte se kao da ste ga preboljeli ako niste.
 
ŽELITE LI DA VEZA USPIJE, POTRUDITE SE
Ne ignorirajte problem. Razgovarajte o tome kako ste nesretni i što je pošlo po zlu. Budite zreli, smireni i pažljivo ga slušajte. Da bi veza bila uspješna, oboje se morate potruditi. Ako ste prevarili jedno drugo, objasnite ili poslušajte zašto.

PRIZNAJTE MU SVOJE POGREŠKE
Ako vam kaže da nikad ne slušate, ispričajte mu se. Poricanje će ga uvjeriti da se nećete promijeniti, čak i ako to želite. Priznajte i prihvatite svoje pogreške jer nitko nije savršen.

OSTAVITE LOŠA ISKUSTVA IZA SEBE
Razgovarajte o prošlosti zadnji put, a onda krenite dalje. Kažite što imate reći i zatim sve zaboravite. Spominjanje loših iskustava samo će još više naštetiti vezi.

PUSTITE GA DA SAM ODLUČI
Nemojte pokušavati utjecati na njegovu odluku. Pustite ga da sam odluči.

AKO RAZGOVOR NE VODI NIGDJE, KRENITE DALJE
Ako razgovor ne vodi nigdje, odustanite i prebolite ga. Ne trebate ga ma koliko god vam se to sad možda činilo. Naći ćete boljeg od njega. I obrišite njegov broj da mu slučajno ne biste pijani slali SMS-ove.

Komentari (3)
  • zašto vraćati bivšeg?kad jednom nit pukne uvijek se vidi mjesto sastavljanja.

    24. 2. 2010,   06:30
  • da to je lako ovako u teoriji...ali kad se to odvija nemože proći bez psovki,optužbi,uvreda a ponekad i fizičkog obračuna...

    24. 2. 2010,   06:30
  • Nema veze s temom, ali ova cura na slici 1 je preslatka

    24. 2. 2010,   06:30