Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Bizarni medicinski slučajevi koji su šokirali i same liječnike

Bizarni medicinski slučajevi koji su šokirali i same liječnike
1

Nakon što je 22-godišnja žena završila u bolnici zbog strašnih bolova u trbuhu, liječnici su u njezinoj vagini otkrili proklijali krumpir. Druga je pila skoro pola kile soda bikarbone na dan

VIDEO

Vatrogasac Adam Martin iz Cornwalla završio je nedavno na operaciji srca zbog kokice koja mu se zaglavila među zubima. Nije je mogao iščačkati pa je ju je pokušao izvaditi na više načina, čačkalicom, komadićem žice pa i metalnim čavlom. No na taj način si je unio i bakteriju zbog koje je na kraju dobio endokarditis. Infekcija se proširila na srce i morali su ga spašavati operacijom srca. 

Ta trauma je trajala tri dana, a Adam je nakon toga rekao da više nikad neće jesti kokice. 

Donosimo vam još bizarnih slučajeva koji su šokirali i same liječnike. 

Biljke su rasle u njima

  • AGAVA MU JE KLIJALA U ZUBU Muškarac star 36 godina posjetio je zubara zbog jake zubobolje. Šokirali su se shvativši da mu bol uzrokuje agava koja mu je klijala u šupljini kutnjaka. Njegovi zubi bili su toliko truli da se stvorilo plodno tlo za nicanje biljke.
  • U PLUĆIMA MU JE RASTAO GRAŠAK Stariji muškarac iz SAD-a patio je od kratkog daha mjesecima, a u bolnici je završio kad su mu pluća kolabirala. Mislio je na najgore - da ima uznapredovali rak pluća. Ali, nije bilo to već mu je u plućima rastao grašak. Upao mu je u pluća dok je jeo, a do operacije je narastao 1,25 centimetara.
  • MASLAČAK JOJ JE RASTAO U UHU Djevojčica stara svega 16 mjeseci završila je u bolnici zbog bolova od kojih nije prestajala plakati. Mjesecima ju je boljelo uho. Majka je vidjela nešto u uhu djevojčice, ali nije uspjela to izvaditi pa je s djevojčicom otišla liječniku. U uhu joj je rastao maslačak. Bio je dugačak već dva centimetra. Izvadili su ga kirurškim zahvatom. 
  • U PLUĆIMA MU JE RASLA JELKA Mladić od 28 godina doteturao je u bolnicu iskašljavajući krv, s jakim bolovima u prsima. Liječnici su najprije mislili kako ima rak, ali ispostavilo se mu u plućima raste jelka koja je počela pritiskati krvne žile. Ispostavilo se da je slučajno udahnuo sjemenku dok je u šumi rušio drva, prenosi gilmorehealth.com.

Udahnula je vlastitu naušnicu

Žena iz Australije je tijekom dočeka Nove godine posegnula u torbu za inhalatorom (u koji se uvukla naušnica) jer je bolovala od astme. Udahnula je sadržaj iz inhalatora, ali je i naušnica uletjela u dušnik i putem joj razderala grlo.

Počela je disati otežano i iskašljavati krv. Naušnica se zaglavila u desnom bronhiju (jedan od glavnih dišnih puteva koji povezuje dušnik i pluća). Liječnici su naušnicu uspjeli ukloniti, a rane su brzo zacijelile, pisalo je u časopisu BMJ Case Reports.

Ne bojte se hladnoće: Veći je rizik od bolesti u zatvorenom
Ne bojte se hladnoće: Veći je rizik od bolesti  u zatvorenom

Ispijanje zelenog čaja dovelo do žutice 

Problem možda zapravo nije bio u samom čaju, već u onome što je još bilo u njemu. Šesnaestogodišnja djevojka iz Velike Britanije ispijala je oko tri šalice čaja na dan uzastopce tri mjeseca jer je vjerovala da je to dobro za zdravlje i ljepotu, ali, ispostavilo se da i nije baš tako. Počela je osjećati bolove u zglobovima, vrtoglavicu, a pokazivala je simptome akutnog hepatitisa ili upale jetre - imala je žuticu. 

Čaj je naručila iz Kine nakon što je čula da pomaže kod mršavljenja. Što se sve nalazi u čaju pisalo je u sastojcima, ali ona ništa nije razumjela jer je sve pisalo na kineskom. Liječnici čaj nisu poslali na analizu, ali čim je djevojka prestala ispijati ga, simptomi su nestali, navedeno je u izvještaju objavljenom u časopisu BMJ Case Reports u listopadu 2015. godine.

Top 5 odličnih razloga zašto je dobro preznojavati se što češće
Top 5 odličnih razloga zašto je dobro preznojavati se što češće

Prejedala se soda bikarbonom

Neimenovana trudnica je svaki dan pojela pakiranje sode bikarbone od 450 grama. Radila je to i prije, ali i za vrijeme trudnoće. Čudna navika rezultirala je ozbiljnim problemima sa mišićima i srcem, pisalo je u izvješću objavljenom u časopisu Obstetrics and Gynecology u kolovozu 2013. godine.

Soda bikarbona uglavnom se sastoji od natrijevog bikarbonata koji, kada se konzumira u velikim količinama, može poremetiti normalne metaboličke procese u tijelu. U slučaju spomenute žene, to je dovelo do slabljenja srca i ostalih mišića u tijelu. Srećom, liječnici su uspjeli izazvati porođaj te je na kraju rodila zdravo dijete.

POGLEDAJTE ŠTO ŠARIĆ MISLI O URNEBESNOJ ČESTITKI ALEKSANDRA VUČIĆA: 

Pokretanje videa...

08:55

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam