Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Blagdanske ozljede: Zimske opasnosti prijete i iz poljupca

Blagdanske ozljede: Zimske opasnosti prijete i iz poljupca
1

Bolovi i istegnuća leđa, gripa i prehlada te padovi i lomovi mogu se izbjeći. Prije čišćenje snijega dobro se istegnite, a snijeg umjesto da podižete, gurajte u stranu

VIDEO

Hitne službe diljem svijeta svake godine prime oko 12.500 ljudi koji se ozlijede čisteći snijeg ili skidajući božićne ukrase, pokazuju statistike. Kako bi se izbjegli nepotrebni incidenti, s ukrasima poput lampica za božićno drvce potrebno je rukovati pažljivo. No potencijalne zimske opasnosti ne kriju se samo u unutrašnjosti doma. 

Primjerice, koliko god bezopasno djelovalo, čišćenje snijega može voditi ozljedama leđa i koljena, upozoravaju stručnjaci. Stoga se prije izlaska na “radnu akciju” nastojte istegnuti, a tijekom sakupljanja snijega, umjesto da ga podižete, gurajte ga u stranu. Malo će tko pomisliti da čak i novogodišnji poljupci mogu biti opasni za zdravlje. 

No izmjenjujete li ih s obitelji ili prijateljima oboljelima od (ili sa simptomima) prehlade ili gripe, nova bi godina mogla početi prilično “nezahvalno”, napominju liječnici.

Opasnost i na hladnoći od dehidracije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na hladnoći je lako dehidrirati. Zato je važno piti puno vode i toplih napitaka, a što manje alkohola, ističu stručnjaci.

Razmišljanje unaprijed spašava život

Planirate li piti na zabavama, za sigurnu vožnju kući pobrinite se unaprijed. Opijati su uzrok svake treće fatalne automobilske nesreće, pokazala su istraživanja. 

Snijeg se najbolje čisti nogama

Morate li podizati snijeg, iskoristite mišiće nogu, a ne leđa. Čučnite savijenih koljena i ravnih leđa, a podižite se bez pogrbljivanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno