Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Blizanke s aknama otkrile kako su ih se riješile za samo 3 dana

Blizanke s aknama otkrile kako su ih se riješile za samo 3 dana
4

Nina i Randa Nelson poznate su YouTuberice koje žele pomoći onima s aknama vlastitim iskustvom. Odbile su lijekove i odlučile se na promjene u prehrani

VIDEO

Nina i Randa Nelson (22) su djevojke koje nikad nisu imale problema s aknama, sve do prošle godine. Poznate YouTuberice i pjevačice kažu da je ono što im je tada izbilo na licu bio pravi pakao - bolne cistične akne posvuda. Zbog toga su bile u depresiji , izbjegavale izlaziti i naposljetku su kontaktirale liječnika, piše Daily Mail.

One su odgajane kao veganske te nisu jele životinjske proizvode poput mesa, mlijeka i jaja, Nakon mjeseci izbijanja bolnih potkožnih prišteva, djevojke su isprobale razne popularne kozmetičke proizvode za rješavanje akni. Pokušale su i s antibioticima, no bez rezultata. Posljednje rješenje bio je Roaccutane, agresivan lijek s velikim količinama vitamina A čije su nuspojave sušenje kože i kose, ispadanje kose, oštećenje jetre pa i depresija.

Umjesto toga, blizanke su se odlučile na drugačiji i prirodniji pristup, na što ih je uputio njihov otac. Savjetovale su se s nutricionistom koji je prethodno pomogao njihovoj majci u borbi s autoimunom bolesti.

Pogledajte video:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

Liječnik John McDougall napravio im je strogi plan prehrane iz kojeg su izbačene sve masnoće i masti, pa čak i one zdrave. Iako im ten i dalje nije bio savršen, prva tri dana takve prehrane nisu imale niti jednu novu aknu, preostalo je samo sanirati crvenilo i ožiljke. Danas, kako bi održale postojeće stanje, djevojke najčešće jedu integralnu rižu, povrće na pari, krumpir, razne smoothieje te žitarice, a cistične akne im se nisu vratile.

Uzroci

Akne kod odraslih uzrokuju isti faktori kao i kod tinejdžera, a najčešći uzročnik je masna koža i bakterije na njoj, objašnjavaju dermatolozi. Svaka hormonalna promjena, uključujući ovulaciju i menstruaciju, može potaknuti pretjerano stvaranje sebuma na koži. Oko 45 posto žena u dobi od 20 do 30. g. ima problema s aknama, a sklonost njihovom nastanku je genetska, povezuje se s poremećajima u hormonima na koje utječe i prehrana.

Akne se ne istiskuju

Istiskivanje akni se nikako ne prepručuje, ističu dermatolozi. Time se samo produbljuje upala, a i omogućuje širenje bakterija na druge dijelove kože. Ipak, ako si ne možete pomoći, radije otiđite kod provjerenog dermatologa ili kozmetičara koji će vam očistiti lice, a i znati prepoznati koji se prištići smiju dirati, a koji ne.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje