Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Blokirajte crne misli: Trikovima pobijedi blagdansku depresiju

Blokirajte crne misli: Trikovima pobijedi blagdansku depresiju
1

Sve što trebate napraviti je izbjegavati negativce, smanjiti alkohol i spavati. Da poništite osjećaj krivnje prekomjenog uživanja u jelu i piću redovito vježbajte

VIDEO

Mnogima najveselije doba godine nekima je noćna mora jer se bore s blagdanskom depresijom. Blagdani su zaista vrijeme povećana stresa, a on potiče tjeskobu i depresiju. 

Kako vam negativni osjećaji ne bi uništili svečani ugođaj, djelujte preventivno. Potrudite se da u prosincu izbjegavate ljude čiji vas postupci i komentari iritiraju. Ako su susreti s njima u te dane neizbježni, obvezno budite umjereni s alkoholom. 

Ograničite se na čašu dobra vina kako biste sačuvali hladnu glavu i racionalno razmišljanje. 

Zagledajte se u sebe te na papir stavite svoje slabe točke, okidače negativnih osjećaja, ljude, mjesta i situacije koji vas živciraju te se psihički pripremite za te “izazove”. Kako biste lakše preživjeli blagdansku tugu, što više se pridržavajte dnevne rutine. 

Osigurajte si dovoljno sna, jedite umjereno i zdravo te vježbajte kako biste sagorjeli višak blagdanskih kalorija. Ako vježbate jogu ili meditirate, u raspored ubacite još jedan termin kao dodatan osigurač od stresa i napetosti koji će pojačati emocionalnu otpornost. 

Vježbanjem poništite osjećaj krivnje

Osjećaj krivnje zbog uživanja u finim jelima i desertima čest je uzrok tjeskobe i depresije. Da biste umanjili taj osjećaj te istodobno sagorjeli višak kalorija iz pečenja i kolača, redovito vježbajte te pješačite, trčite ili plivajte dodatnih deset minuta.

Naspavani, siti i razgibani uživat ćete u blagdanima

Spavajte dovoljno, dobro jedite i vježbajte. Ne zadovoljite li ta tri uvjeta, blagdani vam neće biti najugodniji. Budite se i idite spavati u približno isto vrijeme. Osigurajte si od sedam do devet sati sna. Nemojte gladovati očekujući svečani objed te tijekom blagdana nemojte biti ljutiti, usamljeni i umorni.

Činite li dobra djela, stvarate neki bolji svijet

Radite što volite, ali pridonesite i stvaranju boljeg svijeta. Volontirajte u pučkoj kuhinji, donirajte odjeću, obuću ili hranu. Pomozite starijem susjedu, prijatelju koji prolazi kroz tešku fazu ili volonterima u skloništu za napuštene kućne ljubimce.

Vaš stil proslave može postati obiteljska tradicija

Pravila postoje da bi se kršila, stoga se za blagdane ne morate slijepo pridržavati obiteljske tradicije. Uvedite vlastita pravila, koja će s godinama također prerasti u tradiciju. Tako ćete postaviti temelje za opuštenije blagdane, bez napetosti i stresa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti