Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

Bodibilderica Iris (75) osvaja medalje: 'Teretana me spasila'

Od kad pamti ima 49 kilograma, a nedavno je na svoj 74. rođendan oborila i rekord u zgibovima. Kaže da ju je dizanje utega spasilo od depresije nakon što je izgubila dijete i muža

VIDEO

Bodibilderica Iris Davis (75) otvoreno je ispričala za Daily Mail kako ju je vježbanje spasilo od grozne depresije od koje je oboljela nakon što joj je muž umro, a ona ostala samohrana majka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:21

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iris je rođena u Dublinu u vrlo siromašnoj obitelji. Iz rodnog grada se sa 16 godina uputila u SAD u potrazi za boljim životom. Sa samo 17 se udala i rodila svoje prvo dijete, koje je na žalost umrlo brzo nakon poroda. Već sa 22 godine Iris je izgubila i muža koji je poginuo u nesreći, nakon čega je ostala sama s njihovim dvomjesečnim sinom.

Zbog gubitka prvog djeteta i muža i činjenice da je tako mlada već samohrana majka, oboljela je od teške depresije. Svjesna da ne smije zaleći u krevet jer joj nikad neće biti bolje, odlučila je vratiti staru liniju hodanjem, a onda posjetiti i teretanu da ne misli o svemu što ju je snašlo u tako kratko vrijeme.

'Nisam htjela umrijeti': Izbacila je brzu hranu i skinula 82 kile
'Nisam htjela umrijeti': Izbacila je brzu hranu i skinula 82 kile

Tada je, 60-ih godina prošlog stoljeća, ženama bio zabranjen ulaz gotovo u sve teretane diljem SAD, a još nije bilo ni ženskih bodibildera. No Iris je bila odlučna u ideji da bude prva žena koja će mladim djevojkama prenijeti poruku o pravoj ženskoj snazi.

Na prvi je bodibilderski show dospjela tek s 50 i odmah kući ponijela drugo mjesto, da bi kasnije, u 62. i 63., dvije godine za redom pobijedila na prvenstvu bodibilderica u Floridi. A u 65-oj je ova nemirna bakica uzdrmala i jednu policijsku potjeru koja je projurila kraj njenog ureda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iris Davis (@irisdavisofficial) on

Izašla je da vidi što se događa, a automobil s lopovima, koje je slijedilo deset policijskih auta, se sudario ispred nje. Naravno, Iris ih je zadržala dok se policajci nisu snašli.

Od kad pamti ima 49 kilograma, a nedavno je na svoj 74. rođendan oborila i rekord u zgibovima ili podizanju na rukama, što joj je uspjelo 21. put za redom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Iris Davis (@irisdavisofficial)

- Bila sam vrlo zgodna u ranim 20-ima, ali nesretna. Sve mi je jako rano krivo krenulo pa sam u 22 godine izgubila muža i ostala sama s dvomjesečnom bebom, zbog čega sam morala početi raditi kao stranac u SAD-u, jer su prilike ipak bile bolje nego u Europi - ispričala je.

- Shvatila sam da će mi olakšanje od boli dođi samo kroz vježbanje, pa sam počela i hodati ulicama grada. Putem sam pričala sa sobom i plakala - objasnila je i opisala svoj prvi ulazak u teretanu. Bila je to, kaže, velika, stara i znojava prostorija puna muškaraca pa je bila sretna što su je uopće pustili unutra. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Iris Davis (@irisdavisofficial)

Iris je ispričala da tad nije ni znala što je bildanje pa to nije ni radila, ali je znala da joj od vježbe mišići postaju zategnutiji i ljepši i da je i fit. Dodala je da tad nije imala pojma da će se bodibildingom baviti 50 godina kasnije, ali si je obećala da će takvo tijelo zadržati što je dulje moguće. 

- Za mene je teretana bila kao crkva, moje sveto utočiše u kojem sam željela biti kad god sam mogla, tamo nikad nisam bila depresivna - ispričala je Iris i istaknula da joj je teretana promijenila život. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iris Davis (@irisdavisofficial) on

- Dvadeset godina prije nisam smjela ni ući u nju, a onda, na prvom TV pojavljivanju odnesem drugo mjesto pred 20 godina mlađima - sa smiješkom prisjetila se i ponovila kako joj je odluka da se vježbanjem izvuče iz depresije spasila život. 

- Vježbanje mi nije samo spasilo život, ono mi je i omogućilo život kakav sam imala - objasnila je.

BOLJE DA NISU SKUPA: Ovi horoskopski parovi se međusobno varaju iza leđa, nema šanse da uspiju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...