Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Bol koju ne treba ignorirati, već potražiti liječničku pomoć

Bol koju ne treba ignorirati, već potražiti liječničku pomoć
1

Jaka glavobolja bez prisutnosti ostalih simptoma migrena može označavati prsnuće aneurizme, a zub koji se gnoji treba odmah liječiti da se bakterije ne šire po tijelu

VIDEO

Bol se u tijelu javlja jer nam ono signalizira da nešto nije u redu. Često i sami znam što ju uzrokuje, no kad  nastupi iznenanada, čini se drukčijom i traje duže nego obično tada zahtijeva posjet liječniku. Studije su otkrile da žene osjećaju više simptoma nadolazećeg srčanog udara nego muškarci. Liječnici naglašavaju da su tri indikatora koji pokazuju da je stanje ozbiljno: bol u prsima koja ne prestaje, kratak dah i bol u cijelom gornjem dijelu tijela koju do sad nismo nikad osjetili. U slučaju ovih simptoma, treba odmah otići na hitnu.

Jaka glavobolja

Najčešće je riječ o običnoj migreni, no ako nema drugih simptoma poput osjetljivosti na svjetlo ili zvuk, jaka glavobolja može biti uzrokovana aneurizmom. Ona može nanijeti veliku štetu mozgu u roku od nekoliko minuta, stoga je najbolje odmah potražiti liječničku pomoć.

Ni zubobolja nije bezopasana

Ako zub zaboli, najvjerojatnije se radi o oštećenju na njemu. Ukoliko je pukao, znači da je započeo proces trulenja i stvaranja gnoja. Tada namnožene bakterije mogu napasti živac, te se preko krvotoka raširiti po tijelu.

Oštra bol na desnoj strani tijela

Bol na donjoj desnoj strani trbuha između kuka i pupka, popraćena sa simptomima mučnine i visoke temperature upućuje na upalu slijepog crijeva. Slični simptomi kod žena mogu ukazivati na cistu na jajniku, te u slučaju prsnuća može doći do ozbiljne infekcije. u oba je slučaja potrebna hitna liječnička intervencija.

Bol u leđima i utrnula stopala

Ako bol nije uzrokovana fizičkim radnjama poput nošenja teškog tereta, te ne pomažu čak ni lijekovi protiv bolova, moguće je da jedan od diskova pritišće živac. Treba reagirati na vrijeme i posjetiti liječnika kako ne bi došlo do većih oštećenja kralježnice.

Otok i bol u nozi

Osjetljivost, bol i oticanje na jednom dijelu u nozi može upućivati na duboku vensku trombozu. Ako je područje crveno i vruće na dodir, treba posjetiti liječnika, a područje se ne smije nipošto masirati, jer ukoliko postoji ugrušak u veni mogao bi otputovati u druge dijelove tijela i imati ozbiljne posljedice. Liječnik će uz pomoć ultrazvuka ili CT-a utvrditi postoji li ugrušak, te u tom slučaju pacijentu propisati lijekove za razrijeđivanje krvi.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'