Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bolesna curica smislila način kako infuziju učiniti ugodnijom

Ova djevojčica ima vrlo rijetku kroničnu bolest zbog koje mora svakih osam tjedana dolaziti u bolnicu gdje intravenozno prima terapiju. Tamo joj je sinula ideja kako bolesnoj djeci olakšati to iskustvo

Boravak u bolnici djeci je jako težak, posebno kada su spojena na infuziju ili neki lijek koji kroz iglu ulazi u njihov krvotok. Pogled na tu vrećicu, koja visi iznad kreveta, dao je genijalnu ideju 12-godišnjoj Elli Casano iz SAD-a.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Medi Teddy (@medi_teddy) on

Smislila je kako to iskustvo učiniti ugodnijim - tako da se vrećica ili boca sakrije u posebno dizajniranog medu kojeg je nazvala 'Medi Teddy'. Ova dosjetljiva djevojčica zbog vrlo rijetke kronične bolesti, idiopatske trombocitopenične purpure (sklonost krvarenju zbog manjka trombocita), mora svakih osam tjedana dolaziti u bolnicu gdje intravenozno prima terapiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Medi Teddy (@medi_teddy) on

- Kad sam imala prvu infuziju, bila sam iznenađena i pomalo prestrašena izgledom cijevi i medicinske opreme na mom intravenoznom stalku. Vidjela sam da nisam jedina, već da se i ostala djeca u bolnici osjećaju isto kao ja. Tada sam počela razmišljati kako to iskustvo učiniti ugodnijim, i tako je nastao Medi Teddy. Nadam se da će pomoći drugoj djeci jednako kako pomaže i meni - napisala je Ella na svojoj internetskoj stranici.

Foto: medi-teddy.org

Izum je patentirala i napravila prototip, a sada treba dati izraditi najmanje 500 komada kako bi mogla isporučiti prvu narudžbu.

Middle-aged woman with cancer dying ISTRAŽIVANJE O RAKU Sumnjali na rak i bili u pravu: Čak 72 posto oboljelih Hrvata

Kako bi prikupila novac za ovaj pothvat, njezina obitelj pokrenula je kampanju sakupljanja donacija na GoFundMe. Ella ih planira podijeliti bolesnoj djeci koja moraju često u bolnicu kao i ona, prenosi abc7chicago.com.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Medi Teddy (@medi_teddy) on

 

Komentari (22)
  • Fenomenalno

    22. 6. 2019,   14:44
  • Bravo mala. Ali ja bi da je umjesto mede neka cura.

    22. 6. 2019,   15:47
  • Suze...tako malo i ocito a opet tako novo! Bravo mala👍👍👏👏, ovo je kao nedavno ona fora iz xy bolnice kojoj su kupili 3,4 autica na baterije pa su klinci u njima isli do opetacijske sale...sretni i bez stresa...to su te “male stvari” koji zivot cine velikim! Kako mi odrasli cesto gubimo sitnice(?) iz vida pregazeni naucenim..

    22. 6. 2019,   16:29