Obavijesti

Lifestyle

Komentari 100

Bolesno i brutalno: Jeli tuđe genitalije, od kosti radili juhe...

Bolesno i brutalno: Jeli tuđe genitalije, od kosti radili juhe...
1

Ovi poremećeni kriminalci ne samo da su jeli ljudsko meso, već su dali i recenzije - pa je jednog podsjećalo na piletinu, drugog na divlju ovcu koja jede gljive...

VIDEO

Kanibalizam je jedan od najvećih tabua u povijesti ljudskog društva koji oduvijek postoji. Svakako uvrnuti, ovi su zločinci kušali ljudsko meso i spremno podijelili svoje viđenje okusa, kao da se radi o svinjetini, a priče donosi Listverse:

1. Jeo genitalije prostitutki

Arthur Shawcross je 1972. ubio dječaka i djevojčicu u New Yorku te je zbog toga osuđen na zatvor. Pušten je zbog dobrog vladanja već nakon 15 godina, no očito nije bio rehabilitiran - jer je ubrzo počeo ubijati prostitutke, a do trenutka u kojem je uhvaćen ubio ih je 11.

Nakon što je vraćen u zatvor, počeo se hvaliti odvratnim stvarima koje je činio svojim žrtvama, uključujući kanibalizam. Tvrdio je da je s tim započeo u vojsci dok je bio u Vijetnamu, gdje je dvije žene pratio u džunglu, izmesario ih te potom pojeo. Također, pojeo je genitalije četiri prostitutki te srce dječaka kojeg je ubio, a sve su njegove žrtve bile stravično unakažene. Bolesnik Shawcross govorio je kako ljudsko meso voli jako pečeno te da dobije kožicu poput svinjskog pečenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Pržio mozak na tavi

Peter Bryan započeo je s kriminalom tako da je krao od vlasnika dućana u kojem je radio te je naposljetku zatukao njegovu 20-godišnju kćer do smrti, nakon čega je pokušao samoubojstvo skokom s balkona. Preživio je te je proglašen mentalno nesposobnim i smješten je u čuvanu bolnicu. Devet godina poslije prebačen je u drugu bolnicu gdje je čak dobio mogućnost izlaska bez nadzora. Prvog dana u kojem je iskoristio to pravo napao je 43-godišnjeg muškarca u njegovom stanu i brutalno ga zatukao čekićem. Potom je, služeći se motornom pilom i noževima, amputirao njegove ruke i desnu nogu. Nakon što je policija došla u stan, pronašli su moždanu tvar u tavi na štednjaku. Rekao je kako je prepržio mozak na margarinu te da je bio "vrlo ukusan", dok je za udove rekao da ga okus podsjeća na piletinu. Vraćen je u strogo čuvanu bolnicu gdje je 2004. ubio svog cimera, a iako je i njega želio pojesti, rekao je kako nije bilo dovoljno vremena da ga "skuha".

3. Skuhao juhu od svog kuka

Norveški je student umjetnosti 2010. imao operaciju zamjene kuka umjetnim zbog urođene mane radi koje je hodao uz pomoć štaka. Uspio je uvjeriti svog liječnika da mu da kuk koji će mu izvaditi govoreći kako će mu poslužiti za umjetnički projekt. Nakon što je stigao kući, odlučio je pripremiti juhu od te kosti, a shvaćajući kako je to jedinstvena prilika da kuša ljudsko meso, odvojio je ono malo što je ostalo od kosti te poslužio sebi uz krumpire i čašu vina. Rekao je kako "ima okus mesa divlje ovce, koja hoda po planinama i jede gljive".

4. Pleme ga upoznalo s kanibalizmom

Tobias Schneebaum bio je američki slikar koji je otišao u Peru 1955. kako bi potražio inspiraciju za svoja djela. Do tamo je autostopirao, a na putu je upoznao pleme Arakmbut, koji su živjeli u džungli te lovili lukom i strijelom. To mu je zvučalo zanimljivo i odlučio je neko vrijeme provesti s njima, a oni su ga srdačno prihvatili. Osobito mu se svidjelo što nemaju ništa protiv njegove homoseksualnosti, što mu je stvaralo probleme u New Yorku. Mislio je s njima ostati cijeli život, no to se promijenilo nakon što su ga pozvali u lov - napali su selo u blizini i ubili šest ljudi koje su pronašli u njemu. Nakon masakra, tijela su ispekli na vatri oko koje su plesali. Tobias je bio užasnut, no s vremenom im se pridružio u plesu. Dodavali su si ljudsko meso, a i on je malo probao. U svojim memoarima "Keep the river on your right" rekao je kako se ne sjeća puno samog okusa jer je bio previše izvan sebe, a niti se smatra kanibalom niti želi to biti. Ipak, dodao je kako bi ga najbliže opisao kao svinjetinu, iako je bilo poprilično sirovo.

5. Ispekla muževa rebra i začinila ih umakom za roštilj

Omaima Nelson je rođena u Egiptu te se preselila u SAD kako bi postala model. Upoznala je svog muža 1991. te se vjenčala s njim nakon tek dva mjeseca poznanstva. To nije bio sretan brak - on ju je tukao i silovao. Samo tri tjedna nakon vjenčanja Omaima je "puknula" te ga ubila. Kako bi uništila dokaze raskomadala je njegovo tijelo, ispekla njegove ruke i prokuhala glavu. Ubojstvo je postalo istinski bizarno kad je odvojila njegova rebra, marinirala ih u umaku za roštilj i pripremila ih kao da je u restoranu. Prema psihijatru, poremećena žena je rekla da su bila "tako slatka, ukusna, nježna...". Dobila je doživotnu zatvorsku kaznu.

6. Žrtve su mu bile biftek

Ozloglašeni američki kanibal Jeffrey Dahmer tvrdio je kako je ubio 17 mladih muškaraca u razdoblju od 1978. do 1991. Iako nije otvoreno govorio o svom kanibalizmu, postoje FBI-ovi zapisi o tome nakon uhićenja. Rekao je kako bi izrezao male komadiće tijela, obično s bicepsa ili s bedra, kao i neke organe. Nasjeckao bi ih na male komadiće i pržio "na naglo" na štednjaku. Rekao je kako ga okus podsjeća na biftek. Osuđen je na doživotnu kaznu 1992., no već dvije godine nakon ulaska u zatvor ubio ga je njegov cimer.

7. Kanibalski trio

U travnju 2012. Brazilac Jorge Negromonte da Silveira, njegova žena Isabel i ljubavnica Cristina uhićeni su zbog ubojstva beskućnice te dvije mlade žene. U sva tri ubojstva utvrđeni su elementi kanibalizma. U intervjuu da Silveira je usporedio ljudsko meso s govedinom po tvrdoći i okusu. Rekao je kako su ga pripremali na tri različita recepta, a čak su pripremali i "mesne pite", koje su i prodavali svojim susjedima.

Dobio je kaznu zatvora od 23 godine, dok su žena i ljubavnica svaka dobile po 20. Sam je izjavio kako je dobro da je u zatvoru, jer bi sigurno ponovno ubio.

8. Japanac jeo sirove "guzove"

Jedan od najbrutalnijih modernih kanibala je Japanac Issei Sagawa. On je studirao u Parizu gdje je 1981. upoznao Nizozemku Renee Hartevelt. U druženju kod njega u stanu upucao ju je u leđa te dva dana proveo komadajući i pripremajući obroke od njezinog tijela.

U svojim memoarima Sagawa je rekao kako je crveno meso i guzove jeo sirove te su bili poprilično bez mirisa i okusa, slično kao sirova tuna. U pećnici je ispekao komad kuka s mesom, koji mu također nisu bili previše ukusni sve dok nije dodao senf i sol. Kuhao je dijelove njezinih grudi, no rekao je kako su bile "premasne" pa mu se nisu svidjele. Omiljeni dio mu je bilo meso s bedra. Uhićen je tri dana nakon ubojstva nakon što je viđen kako se rješava ostataka tijela, proglašen je poremećenim i stavljen u bolnicu. Deportiran je u Japan 1985. gdje su ga proglasili mentalno zdravim, no zlim psihopatom. Kako Francuzi nisu htjeli predati dokumentaciju koja im je trebala za suđenja, a Japanci ga nisu smjestili u bolnicu, Sagawa je postao slobodan čovjek. Nakon njegovog puštanja napisao je knjigu u kojoj kaže "sve je zapravo bilo neukusno, no zbog moje dugogodišnje želje da probam ljudsko meso, uvjerio sam se kako je zapravo fino da bih ga pojeo".

9. Pojeo mu penis i od njega napravio 18 kg odrezaka

Njemački kanibal Armin Meiwes na internetu je objavio oglas u kojem traži "dobro građenog muškarca u dobi od 18 do 30 godina koji želi biti ubijen, raskomadan i pojeden". Koliko je svijet ludo mjesto, svjedoči i činjenica da je dobio 200 prijava.

U ožujku 2001. dogovorio je susret s 41-godišnjim muškarcem koji je pristao na njegove uvjete. Nakon što su se poseksali, Meiwes mu je odrezao penis, podvezao ga te su ga zajedno kušali. Prvo su ga htjeli jesti sirovog, no bio je previše "gumenast", pa su ga išli pripremiti s češnjakom i maslacem na tavi, ali im je zagorio. Nakon što je deset sati čekao da njegova žrtva iskrvari do smrti, objesio je njegovo tijelo na kuku i krenuo izrezivati meso. Tijekom sljedećih deset mjeseci pojeo je oko 18 kilograma "ljudskih odrezaka" i "mljevenog mesa". U kasnijim je razgovorima rekao kako ih je začinjavao sa soli, paprom i češnjakom. Kao prilog bi koristio krokete i brokulu te umak zelenog papra. Tvrdio je kako je ljudsko meso poprilično žilavo, no inače dosta ukusno, uspoređujući ga sa svinjetinom nešto jačeg, gorkastijeg okusa.

Pred sudom je govorio kako ne može biti optužen za ubojstvo već kao pomoćnik u samoubojstvu, jer je žrtva sama pristala na to. Naposljetku je osuđen na doživotni zatvor, a sada je vegetarijanac.

10. Kušao pokojnike

Willam Seabrook bio je novinar NY Timesa, no poznatiji kao autor bizarnih putopisa. Jedan od poznatijih je "Jungle Ways" u kojem je opisao put u Zapadnu Afriku, gdje se susreo s plemenom Guere, koji konzumiraju meso svojih pokojnika kratko nakon smrti.

Znatiželjan oko okusa ljudskog mesa, odlučio je i sam probati. Napisao je kako je bilo "dobro, kao junetina, ne baš jako mlada, ali ne ni kao govedina. Nije slično niti jednom drugom mesu kojeg sam probao po okusu."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...