Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Brafna: Najnoviji hibrid stigao iz kuhinje chefa Marina Medaka

Brafna: Najnoviji hibrid stigao iz kuhinje chefa Marina Medaka

Tijesto za krafne pravi se u obliku bagela, prži u vrućem ulju, prereže i napuni slasnim premazima, a gornji se poklopac uranja u glazuru i ukrašava hrskavim posipima

VIDEO

Posljednjih je godina hit spajanje različitih jela, pa tako i popularnih pekarskih proizvoda. Od poznatih hibrida, cronut spaja kroasan i krafnu, cruffin kroasan i muffin, a duffin krafnu i muffin, a iz radionice chefa Marina Medaka stigao je najnoviji hibrid među slasticama – brafna, kojom je obogatio ponudu Bagel & Lobster Barra u Zagrebu. 

Ako volite njihove slasne bagele (sendviče u pecivima s rupom u sredini), oduševit će vas i ova nova kombinacija koja spaja upravo bagel sendvič i krafnu.

- Na ideju smo došli jer već neko vrijeme eksperimentiramo s krafnama i tijestom za krafne. Budući da smo ih odlučili prodavati u Bagel and Lobster Barru, bilo nam je logično da ih onda napravimo i u obliku bagela – kaže chef Marin Medak, koji je u vječnoj potrazi za nečim novim i zanimljivim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijesto za krafne pravi u obliku bagela, reže ga poput bagela, prereže i napuni, a na vrhu ukrasi kao krafnu. 

- Za pripremu nam treba više od 24 sata. Prvi dan zamijesimo tijesto, koje zatim stoji u komori za fermentaciju 12 sati. Nakon toga oblikujemo ga u brafne te pustimo da odstoji prije samog prženja u vrućem ulju. Prženu brafnu prerežemo te napunimo premazom. Gornji poklopac uranjamo u glazuru i na kraju ukrasimo posipom – objasnio je popularni chef. 

Za sada nude tri okusa. Možete uživati u Peanut butter & jelly brafni punjenoj namazom od kikirikija i pekmezom od borovnica, koja je izvana ukrašena glazurom od čokolade s komadićima kikirikija.

Tu su i Lemon curd & pistachio brafna punjena kremom od limuna, upotpunjena glazurom od pistacija s komadićima meringe i ušećerenom koricom naranče te White chocolate & caramel brafna punjena karamelom s đumbirom i kikirikijem, s vanjskom glazurom od bijele čokolade, tahini pastom te sjemenkama crnog i bijelog sezama. Cijena brafne je 15 kuna, a u prodaji imaju i paket od četiri komada za 45 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje