Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brak ponovo može biti mrak: Vratite vašu nježnost i bliskost

None Foto: Dreamstime

Jedan posto parova zaspi u romantičnom položaju kao u filmovima, a to znači da muškarac grli ženu, a ona se nasloni na njega i prebaci mu ruku preko prsa, ali, ako želite, to se može promijeniti

Dan vam počinje i završava jurnjavom: ujutro trčite na posao, a poslije posla završavate zaostale poslove kod kuće. Sve se češće s partnerom samo jedva pozdravite, a nerijetko već spava kad i vi pođete na počinak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ako ste se prepoznali u ovim rečenicama, postat ćete svjesni da je iz vašeg odnosa nestalo magije i nježnosti. I to vam nedostaje. Razgovori su postali samo razmjene praktičnih informacija i dogovori o tome tko će pokupiti djecu, a nestala su razmjenjivanja misli uz kavu, u čemu ste nekad uživali. No nije se to dogodilo samo vama i nije nepopravljivo.

Prvi je korak prema promjeni odnosa na bolje upravo taj trenutak kad ste zaželjeli da se vaš odnos promijeni i da opet postane blizak kao nekad kad ste satima razgovarali, kažu stručnjaci. Jedno je nedavno britansko istraživanje pokazalo da se čak osam od deset parova ne poljubi prije spavanja, iako su to prije činili redovito.

Portrait of nice cute mysterious glamorous lovely sweet attracti IGRAJTE SE Desert poslužite na partneru pa uživajte u vatrometu strasti

Britanski psiholog Olivier James stoga kaže partnerima: „Količina ljubavi koju dajete, jednaka je onoj koju primate“. Mnogi su se zamislili nad time jer su shvatili da već dulje nisu koncentrirani na partnera. Za početak je, savjete psiholog, dovoljno da jednostavno budite pristojni jedni prema drugima.

Foto: Dreamstime

Zahvalite toplim glasom kad vam partnerica ili partner doda šalicu kave ili čaja. Dodirnite njega ili nju usput u prolazu. Zaželite si ugodan dan kad odlazite na posao, kad se opet vidite nakon radnog dana razgovarajte o tome što se radili i kako ste se osjećali tijekom dana. Ma koliko umorni bili, poljubite se prije spavanja i nikad si ne okrećite leđa. Točnije, možete mijenjati položaj poslije tijekom spavanja, ali ne činite to pri odlasku na spavanje.

'U TROJE JE BOLJE' Zaljubljeni par iz djetinjstva se razveo da prime drugu ženu

Psihologinja Corrine Sweet iz položaja tijekom spavanja čak može reći mnogo o odnosu dvoje ljudi. Istraživanjem je ustanovila samo jedan posto parova zaspi u romantičnom položaju - muškarac grli ženu, a ona se nasloni na njega i prebaci mu ruku preko prsa. Razmjena dodira, makar bila riječ o onim posve usputnima i naizgled nevažnima, važna je i zbog toga što se tako ponovno uspostavlja ili učvršćuje bliskost, a mnogim je ženama to čak i važnije od samog seksa, napominje Sweet.

Samo dva posto žena, pokazalo je britansko istraživanje, smatra dobar seks osnovom veze, a bez nježnosti ne može niti jedna anketirana. No velika je zabluda ako mislite da muškarci ne žele da ih se mazi. Dapače, stručnjaci napominju da većina njih sanja o tome da im se ugađa i na budu u središtu pažnje. I zapamtite, napominju psiholozi, važno im je da vide kako ste sretni zbog nekih njegovih postupaka, zato pokazujte radost jer im ona podiže samopouzdanje i potiče ih na to da vam ugađaju još više.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (73)
  • Jedan od uvjeta za dobar brak je dobra komunikacija i razmjena mišljenja.... i to tako da kad ti muž dođe sa svojim mišljenjem.... ode sa tvojim.... :))) Prava idila.... :)))

    6. 11. 2019,   20:53
  • može biti i mrak i "mrak".

    6. 11. 2019,   19:55
  • Mrak i je. Hoce li molim vas netko upaliti svijetlo

    6. 11. 2019,   19:16