Obavijesti

Lifestyle

Komentari 73

Brak ponovo može biti mrak: Vratite vašu nježnost i bliskost

Brak ponovo može biti mrak: Vratite vašu nježnost i bliskost
1

Jedan posto parova zaspi u romantičnom položaju kao u filmovima, a to znači da muškarac grli ženu, a ona se nasloni na njega i prebaci mu ruku preko prsa, ali, ako želite, to se može promijeniti

VIDEO

Dan vam počinje i završava jurnjavom: ujutro trčite na posao, a poslije posla završavate zaostale poslove kod kuće. Sve se češće s partnerom samo jedva pozdravite, a nerijetko već spava kad i vi pođete na počinak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

Ako ste se prepoznali u ovim rečenicama, postat ćete svjesni da je iz vašeg odnosa nestalo magije i nježnosti. I to vam nedostaje. Razgovori su postali samo razmjene praktičnih informacija i dogovori o tome tko će pokupiti djecu, a nestala su razmjenjivanja misli uz kavu, u čemu ste nekad uživali. No nije se to dogodilo samo vama i nije nepopravljivo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi je korak prema promjeni odnosa na bolje upravo taj trenutak kad ste zaželjeli da se vaš odnos promijeni i da opet postane blizak kao nekad kad ste satima razgovarali, kažu stručnjaci. Jedno je nedavno britansko istraživanje pokazalo da se čak osam od deset parova ne poljubi prije spavanja, iako su to prije činili redovito.

Desert poslužite na partneru pa uživajte u vatrometu strasti
Desert poslužite na partneru pa uživajte u vatrometu strasti

Britanski psiholog Olivier James stoga kaže partnerima: „Količina ljubavi koju dajete, jednaka je onoj koju primate“. Mnogi su se zamislili nad time jer su shvatili da već dulje nisu koncentrirani na partnera. Za početak je, savjete psiholog, dovoljno da jednostavno budite pristojni jedni prema drugima.

Zahvalite toplim glasom kad vam partnerica ili partner doda šalicu kave ili čaja. Dodirnite njega ili nju usput u prolazu. Zaželite si ugodan dan kad odlazite na posao, kad se opet vidite nakon radnog dana razgovarajte o tome što se radili i kako ste se osjećali tijekom dana. Ma koliko umorni bili, poljubite se prije spavanja i nikad si ne okrećite leđa. Točnije, možete mijenjati položaj poslije tijekom spavanja, ali ne činite to pri odlasku na spavanje.

Zaljubljeni par iz djetinjstva se razveo da prime drugu ženu
Zaljubljeni par iz djetinjstva se razveo da prime drugu ženu

Psihologinja Corrine Sweet iz položaja tijekom spavanja čak može reći mnogo o odnosu dvoje ljudi. Istraživanjem je ustanovila samo jedan posto parova zaspi u romantičnom položaju - muškarac grli ženu, a ona se nasloni na njega i prebaci mu ruku preko prsa. Razmjena dodira, makar bila riječ o onim posve usputnima i naizgled nevažnima, važna je i zbog toga što se tako ponovno uspostavlja ili učvršćuje bliskost, a mnogim je ženama to čak i važnije od samog seksa, napominje Sweet.

Samo dva posto žena, pokazalo je britansko istraživanje, smatra dobar seks osnovom veze, a bez nježnosti ne može niti jedna anketirana. No velika je zabluda ako mislite da muškarci ne žele da ih se mazi. Dapače, stručnjaci napominju da većina njih sanja o tome da im se ugađa i na budu u središtu pažnje. I zapamtite, napominju psiholozi, važno im je da vide kako ste sretni zbog nekih njegovih postupaka, zato pokazujte radost jer im ona podiže samopouzdanje i potiče ih na to da vam ugađaju još više.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:59
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati
STRUČNI SAVJETI

'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati

U spavaću sobu unesite više uzbuđenja, bilo da to uključuje zajedničko gledanje porno videa ili da odjenete neko seksi donje rublje koje inače ne nosite. Razmislite i o seksu na javnom mjestu, kaže Amy Kupps