Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Britansko otkriće: Zubi će se sami obnavljati bez bušenja

Britansko otkriće: Zubi će se sami obnavljati bez bušenja
1

Novi napredni tretman poticat će zub na samostalno regeneriranje ubrizgavanjem minerala kalcija i fosfata zbog čega neće biti potrebno ni bušenje ni injekcije, tvrde

VIDEO

Nakon što su američki znanstvenici krajem svibnja ove godine objavili da razvijaju tehnologiju popravljanja i punjenja zuba laserom, s novim naprednim tretmanom pojavili su se i Britanci. Razvili su ga na King's Collegeu U Londonu, a nova tehnika specifična je po tome što će potaknuti zub da se sam obnavlja. U postupku neće biti ni injekcija i bit će potpuno bezbolan.

Treman je nazvan Električki akcelerirana i poboljšana remineralizacija, a poticat će kalcij i fosfatne minerale u oštećenom zubu na rad i obnavljanje. 

Sam proces popravljanja zuba sastojat će se od dva koraka. Najprije će se pripremiti oštećeni dio cakline, a potom sićušnim električnim pokretima ubrizgati minerali u zub. Oni će potaknuti daljnji rad i samostalnu obnovu, tvrde znanstvenici. 

Inače se karijes popravlja tako da se izbuši potreban dio zuba, a potom šupljina ispuni materijalima poput amalgama ili adhezije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naš uređaj ne samo da će biti nježniji prema pacijentu i bolji za njegovo zdravlje već očekujemo i da će koštati otprilike isto - izjavio je profeor Nigel Pitts. 

Dodaje da način na koji danas popravljamo zube nije idealan. 

- Kada popravljamo zub ispunima, on prolazi kroz ciklus bušenja i ponovnog punjenja što na kraju, ipak rezultira propadanjem zuba - ispričao je. 

Ova tehnika remineralizacije zuba moći će se koristiti i za izbjeljivanje. 

Tvrtka Reminova Ltd komercijalizirat će istraživanje, a trenutno su u procesu traženja privatnog investitora koji će razviti ovu tehnologiju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara