Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brzinski kolač od maka, griza i jogurta sa glazurom od limuna

Najjednostavniji kolači često su i najbolji, a ovaj je idealan ako želite spremiti nešto na brzinu, a da je vrlo ukusno. Donosimo bakin kolač od jogurta, griza, maka i limuna

Sastojci:

  • 2 šalice (od 2 dl) šećera,
  • 2 šalice jogurta,
  • šalica griza,
  • šalica ulja,
  • 1 i 1/2 šalica brašna,
  • 7-8 žlica maka,
  • paketić praška za pecivo,
  • žlica ruma,

Glazura: 100 g šećera u prahu, sok 1/2 limuna, naribana limunova korica

Fotolia UČITE NA TUĐIM GREŠKAMA 15 greški u pripremi zbog kojih će hrana imati grozan okus

Priprema:

Izmiksajte jogurt sa šećerom, dodajte griz, ulje, brašno, mak, prašak za pecivo i rum. Izlijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup za pečenje i stavite na 170°C, oko 25 minuta. Dok se pečeni biskvit hladi, izmiksajte šećer s limunovom koricom i sokom u glatku glazuru. Izrežite kolač na kocke i prelijte glazurom.

Komentari (10)
  • mljacccc ovo treba probati

    17. 4. 2019,   17:53
  • Previse je secera u njemu.. 2 salice a 2dl ili ti 200ml dva puta je 400 gr.. uz to na kraju 100gr secera u prahu za preljev.. Ima da dobijes secerni sok a ugljikohidrati pjevaju o sole mio..I onda se cudis kilazi nakon praznika..

    17. 4. 2019,   18:27