Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Brzo gotove rolade pune se slasnim voćem i makom

Brzo gotove  rolade pune se slasnim voćem i makom
1

Vanilija, voćni likeri ili rum pretvorit će najobičniji biskvit u mirisnu poslasticu a možete ih nadjenuti suhim voćem, poput šljiva ili marelica, ostavite ih prethodno u alkoholu da omekšaju.

VIDEO

Rolade slasnima čini lagano biskvitno tijesto nadjeveno kremom od maka, orašastim plodovima, voćnim marmeladama, svježim sirom začinjenim limunovim sokom te slatkim vrhnjem.
U nadjevima za rolade od maka ili mljevenih oraha sastojke prelijete vrućim mlijekom pa zatim dodate grožđice i šećer. Hladno slatko vrhnje s malo ruma služi kao nadjev za sočnu roladu s čokoladnim biskvitom, a šareni žele, kandirano voće, bademi u listićima te sitno isjeckana kora naranče daju divan okus, ali su i odlični za dekoraciju. Žličica ili dvije ruma, šerija ili konjaka poboljšat će okus voćnih rolada, a odlučite li ih nadjenuti suhim voćem, poput šljiva ili marelica, ostavite ih prethodno u alkoholu da omekšaju.
Dodavanjem više slatkog voća nadjevu smanjujete potrebnu količinu rafiniranog šećera, pa kolač postaje zdraviji te dobiva puniji okus, bolju teksturu te odgovarajuću vlažnost. Čak i običan biskvit postaje slasan ako pečeno tijesto prelijete s malo voćnog likera, a vanilija će dati blagu aromu. Ekstrakt prirodne vanilije mirisniji je od umjetnih aroma, a vanilin-šećer je dobra alternativa. Jednostavno ga je napraviti i kod kuće tako što u posudu sa šećerom u prahu dodate štapić vanilije i ostavite da stoji oko tjedan dana.

Recept za osnovni biskvit
Sastojci: 3 jaja, 6 žlica vruće vode, 150 g šećera, vanilin-šećer,
100 g brašna, 50 g škrobnog brašna, žlica praška za pecivo
Priprema: Jaja i vruću vodu miješajte mikserom minutu, dodajte vanilin i običan šećer pa miksajte još dvije min. Pomiješajte škrobno i obično brašno s praškom za pecivo. Pola prosijte u smjesu i kratko miješajte. Dodajte ostalo brašno te umiješajte. Tijesto ulijte u lim na koji ste stavili papir za pečenje te pecite 15 min. na 200 C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje