Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Budite sam svoj majstor u ukrašavanju toplog doma

Budite sam svoj majstor u ukrašavanju toplog doma
4

Učinite ovaj Božić čarobnim za malo kuna te zimzelene grane, češer i stare čestitke uz sprej, ukrasnu vrpcu ili bubamaru postavite kao blagdanske ukrase

VIDEO

Slavit ću duh Božića u svom srcu i potrudit ću se da ga zadržim tijekom cijele godine, izjavio je Charles Dickens.

Kako bi toplu atmosferu Božića donijeli u dom, a izbjegli potrošačku groznicu, dovoljno je malo vremena za izradu ukrasa. Idealan dekor čine grane zimzelenog drveća koje možete kupiti ili ubrati u šumi. Poprskajte ih srebrnim ili zlatnim sprejem i stavite u vazu. Na grane zavežite pokoju crvenu vrpcu i dodajte nekoliko drvenih ukrasa u obliku zvijezda, jabuka ili čizmica. Nemojte pretjerivati kako ljupki grm ne bi postao “konkurent” božićnom drvcu. Obiteljski kutak koji zrači blagdanskom povezanošću te izgleda efektno možete napraviti od starih božićnih čestitki. Na policu stavite dvije jednostavne staklene vaze udaljene metar. U vaze stavite božikovinu, a tanki drveni štap neka spaja vaze. Na njega stavite čestitke. Na svakoj čestitki napravite rupu kroz koju provucite ukrasnu vrpcu i zavežite mašnu oko štapa.

Prekrasan aranžman za nula kuna može se napraviti i od češera. Naberite ih u šumi i očistite. Poprskajte sprejem i veliki češer stavite u malu teglu za cvijeće. Ukrasite srebrnim kuglicma i sve oživite crvenom bubamarom.

Ukrasite obične svijeće vrpcom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svijeće uvijek stvore poseban ugođaj, osobito u blagdansko vrijeme. Kupite obične ili u boji te ih ukrasite vrpcama. Poigrajte se, pa čak i pod cijenu toga da ispadnu malo kičaste. Božić voli raskoš.

Češer ili zimzeleni grm u tegli cvijeća

Češer u tegli za cvijeće je prekrasan detalj kojim se uspješno izbjegava kič. Umjesto češera možete staviti i zimzeleni grm, koji će djelovati još prirodnije.

Pribor u crvenom ruhu

Blagdanskom stolu ne treba novi set posuđa nego fina hrana i malo domišljatosti. Na jednostavni bijeli tanjur stavite pribor za jelo koji omotajte debelom crvenom vrpcom.

Ukrasi koji vesele mališane

Ukrasi za bor koji će razveseliti djecu su oni napravljeni od tijesta. Najjednostavnije je prvo napraviti plohu pa tek onda na nju staviti željeni oblik poput anđela ili snjegovića. Za kvalitetnu smjesu potrebni su tri šalice glatkog brašna i šalica soli. Dodajte šalicu tople vode, ali ne vruće, te žličicu ulja. Dobro izmijesite i držite u plastičnoj vrećici u hladnjaku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam