Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Čačkalica čuva limun, a stari kruh je izvrstan prilog za juhe

Čačkalica čuva limun, a stari kruh je izvrstan prilog za juhe
1

Malo truda, a još više novca: Korica naranče tjera komarce, prezrele banane "nakrcat" će biskvit vitaminima, a mikrovalna će"‘oživjeti" odstajali čips

VIDEO

Odrežete li vrh mladoga luka na kojemu još vise korijeni koji su ga držali u zemlji možete ga ponovo posaditi. Vrhove lučica ne morate vraćati u zemlju - dovoljno je staviti ih u čašu vode i ostaviti na suncu. I svakih nekoliko dana možete odrezati zeleni vrh koji će biti odličan za salate ili kao začin. Kupujete puno svježeg mlijeka i dio se ukiseli? 

Drugi put odmah odvojite malo mlijeka na stranu i ostavite da se napravi svježi kravlji sir ili vrhnje. Imat ćete uvijek dobru osnovu za kiseljenje, pa sav višak možete samo dodavati i stalno u domaćem vrhnju i siru. Talog od kave iskoristite za posipanje po biljkama jer potiče rast. Talogom možete i oribati lonce koji poprime čudan miris, a mljevenom kavom koja vam se slučajno prosula posipajte kutove u kojima ste primijetili mrave. Miris kave će ih otjerati. Protiv komaraca i mrava iskoristite i kore od naranče. Usitnite ih da puste što više prirodne arome, pa ostavite u zdjelici na stolu. Korom naranče možete oribati površine koje su poprimile miris plijesni. 

Prezrele banane koje su izvana gotovo pocrnjele prepune su vitamina i odlične su za običan biskvit s bananama, a grickalice koje su se osušile jer su djeca zaboravila zatvoriti vrećicu ili su ostale preko noći u zdjelici, stavite nakratko u mikrovalnu i bit će - odlične.

Ishlapjeli sok postaje sladoled

Gutljaj, dva gaziranih sokova koji su ostali u boci nakon stajanja će se pretvoriti u “bućkuriš” koji se može jedino baciti. No da tako ne biste bacali i novac u vjetar, ulijte sok u kutijice za led i u svaku kockicu stavite čačkalicu. Kad se dobro zaledi, a klinci zažele sladoleda - eto odlične poslastice.

Gastroprilozi od staroga kruha 

Ne bacajte stari kruh. Možete ga iskoristiti za tople sendviče, kao prepečenac ili ga narezati na kockice i ostaviti da se posuši. S jajetom i malo začina imat ćete knedle od staroga kruha. Kockice možete ubaciti u juhu umjesto tjestenine ili ih prepeći na malo ulja sa začinima i poslužiti kao prilog uz jelo. 

Od vodene votke do čoko-likera

Ako je piće od stajanja poprimilo vodenast okus, procijedite ga preko filtra za vodu. Nećete napraviti čudo, no može malo popraviti okus. Pokušajte se poigrati s travama koje ćete dodati u alkohol i tako od razblažene vodice stvoriti - ljekovitu vodu. Od votke i kakaa možete napraviti i dobar čokoladni liker. 

Brzo vratite celer u život  

Svježi celer brzo se suši i vene, no ako ga uronite u hladnu vodu s nekoliko kriški sirova krumpira, nakon nekoliko sati trebao bi opet biti kao svjež. Ako ne želite da vam požuti u hladnjaku, namočite ga na pola sata u hladnu vodu u koju ste nakapali sok od limuna.

Čačkalica čuva limun od bacanja

Ponekad u receptu piše “nekoliko kapi limunova soka” i šteta je zbog toga uništiti cijeli limun. Probušite ga čačkalicom i iscijedite koliko vam treba. Rupicu pokrijte plastičnom folijom i stisnite pa će limun iznutra ostati svjež i pun soka. Drugi je način da ga iscijedite i zaledite u posudicama za led.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje