Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Čarapa će popraviti napuknuti prozor, čačkalica crijevo za vrt

Čarapa će popraviti napuknuti prozor, čačkalica crijevo za vrt
1

Uradi sam: Čačkalica krpa crijevo za vodu, valjak za tijesto plastičnu stolariju, karton popravlja krov, a podove od bojenog cementa spasit će malo octa

VIDEO

Želite li uštedjeti malo novca i vremena, postoje sitni popravci koje u kući i vrtu možete obaviti i sami, makar i tako da “drže vodu” na neko vrijeme - dok ne uštedite dovoljno novca da biste se bacili u novi trošak ili da potraju koji dan dok ne stigne majstor. 

Nikad vam, možda, ne bi palo na pamet da se plastičnom crijevu za polijevanje vrta približite čačkalicom, no ako ima rupu i propušta, čačkalice mogu spasiti stvar. Ugurajte čačkalicu u rupu (jednu ili više njih), odrežite vrh koji viri i pustite lagani mlaz vode. Mokro drvo će nabubriti i tako začepiti rupu, tj. zaustaviti curenje vode. Ako vam se razbije staklo na prozoru i nedostaje komadić, ne morate strahovati od najezde buba. Jednostavno prekrijte rupu komadićem najlonke. 

Čarapu ćete najlakše pričvrstiti za staklo ako rubove stakla prije toga premažete kitom. Kad vam lišće i papir začepe oluke i cijevi kojima otiče voda s krova, pročistite ih vrtnim crijevom. Samo ga gurnite kroz cijev - ne morate se puno mučiti jer će voda koja je zaustavljena prodrijeti kroz rupu koju ste napravili i učiniti svoje.

Boja se ne ljušti uz malo octa 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podovima od bojenog cementa lako se oguli boja s vremenom. Da biste to izbjegli, iščetkajte pod bijelim octom prije bojenja. Vodite računa da se ocat dobro osuši prije nanošenja boje. Ako radite s gipsom, lakše ćete ga izravnati ako mu dodate nekoliko žlica bijelog octa. 

Kvačice štite prste od udarca čekićem 

Ako morate obaviti neke radove čekićem po kući, možda vam se diže kosa na glavi od pomisli kako ste se zadnji put odalamili po prstima i slomili nokat. Možete zaštititi prste: pridržite čavao koji treba zabiti štipaljkom.  

Brzi popravak krova od crijepa ili šindre

Procurio vam je krov? Nije u pitanju samo trošak popravka, nego i moguća šteta dok ne dođe majstor, pa treba reagirati brzo. Karton omotan u plastičnu foliju djeluje jednako kao i šindra. Ukratko - postavite karton omotan plastikom ispod šindre i držat će dok ne dođe majstor.

Ljepljiva traka krpa plastičnu stolariju

Ako vam oluja napravi štetu na plastičnim prozorima ili vratima, pokrpajte napukline ljepljivom trakom. Lijepite kad se sve dobro osuši pa prijeđite s obje ruke ili valjkom za tijesto da istjerate zrak. 

Hladnjak curi? Odledite ga i uz malo tople vode riješite se kapanja 

Ako vam u hladnjaku curi voda, razlog je često začepljena odvodna cijev koja vodi od ispusnog otvora u stražnjem dijelu hladnjaka, poprskajte pumpicom ili praznom bocom od deterdženta ulijte toplu vodu kroz ispusni otvor u zamrzivaču. Kad oteče, prelijte žličicom amonijaka da biste očistili alge.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima