Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čarobna avantura kroz prirodu: Krošnje kao iz bajke u Japanu

Glicinija (Wisteria), još poznata kao japanski fuji, možda je drugi najpoznatiji cvijet u Japanu, ali zahvaljujući sposobnosti savijanja, glicinija se može pretvoriti u velike tunele plave, ružičaste, ljubičaste i bijele boje

Svakog proljeća ljudi iz cijelog svijeta posjećuju Japan kako bi vidjeli cvjetanje japanske trešnje, ali sezona donosi i nekoliko drugih zapanjujućih drveća i njihovih cvjetova kojima se može diviti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gingerguide (@gingerguide)

Glicinija (Wisteria), još poznata kao japanski fuji, možda je drugi najpoznatiji cvijet u Japanu, ali zahvaljujući sposobnosti savijanja, glicinija se može pretvoriti u velike tunele plave, ružičaste, ljubičaste i bijele boje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli jkeikilani (@be_kind_aloha)

Dok vrhunac cvjetanja može varirati ovisno o temperaturi, sretni posjetitelji mogu uhvatiti japanske cvjetove trešnje i glicinije na jednom putovanju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Viajandoincreible (@viajandoincreible)

Glicinija obično cvjeta krajem travnja i početkom svibnja, s malim varijacijama ovisno o vrsti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli tracyniphoto (@tracynish)

Na primjer, svijetlo crvena glicinija obično dostiže puni procvat između sredine i kraja travnja, dok bijela glicinija dostiže puni procvat početkom svibnja, a Kibana glicinija doseže pun procvat do sredine svibnja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Best Places To Go (@bestplaces_togo)

Park cvijeća Ashikaga jedino je mjesto u Japanu na kojem posjetitelji mogu prošetati tunelom nastalom od grana i cvjetova glicinije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Just Go Travel (@travel.fb)

To je također dom za više od 350 različitih stabala glicinije koji cvjetaju u različitim bojama - svijetlo ljubičastoj, ružičastoj, bijeloj, svjetlo žutoj i boji purpura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Fanny Liu (@fanny_liu00)

U parku se nalazi i stablo glicinije stare 150 godina i više od 5000 grmova azalea. Wisteria festival traje od 13. travnja do 19. svibnja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sana Kitano (@sanakitano)

Od 19. travnja do 12. svibnja, posjetitelji se također mogu uputiti u park u večernjim satima kako bi vidjeli osvijetljene glicinije, što je prilično impresivno. Posjetiteljima se tu nude i razne delicije od glicinije, na primjer sladoled. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Yoko Aoki (@yoko_629)

Još jedan popularni tunel nalazi se u vrtu Kawachi Wisteria u Kitakyushuu. U parku se nalaze 22 različite vrste glicinije koje počinju cvjetati i dostižu vrhunac od kraja travnja do sredine svibnja. Za posjet privatnim vrtovima potrebne su posebne propusnice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli yamayuki_usagi (@yuriyuri322)

Da bi mogli prošetati ovim vrtom, posjetitelji trebaju unaprijed rezervirati ulaznice između 20. travnja i 6. svibnja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli やまいち こみこう (@yamaichikomikou)

Park je također popularan u jesen, kada narančasti listovi javora na tlu stvaraju predivne staze piše britanski Insider

NAJVEĆI NESRETNICI: Ovim horoskopskim znakovima se u ljubavi ne piše dobro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli okimuy (@_u_3_5_)

Komentari (1)
  • Ovo je prekrasno. :) Smirujuće i doista za uživanje. Stara kineska poslovica kaže: Ako želiš biti sretan jedan dan – napij se.. ako želiš biti sretan godinu dana – oženi se..:)) a ako želiš biti sretan cijeli život zasadi cvijeće ili budi vrtlar.. Cvijeće ti ne traži..ono ti daje .... Super fotke, ma uživancija. Bože ..koje prelijepe sličice cvijeća... 😍..Oooo predivno.. Glicinije obožavamm Volim svo cvijeće. Cvjetovi najljepše izgledaju kada su neubrani.🌸🌸🌸🌸

    2. 5. 2019,   19:50