Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Čarolija za zimske noći: Kako napraviti jeftine domaće ukrase

Čarolija za zimske noći: Kako napraviti jeftine domaće ukrase
1

Uz svijeće, ogledala i kuglice ukrašavanje doma, maštanje i zabava za cijelu obitelj mogu početi. Stavite naglasak na ugodne i tople materijale, dekice i jastuke od flisa ili pliša

VIDEO

Kad stignu hladni dani, često nam nedostaje svjetla, pa pokušajte što bolje iskoristiti prirodno danje svjetlo. Objesite veliko ogledalo na zid tako da se preko dana u njemu ogleda svjetlo s prozora. Ogledala možete postaviti i ispod ili iza nekoliko svijeća koje ćete “grupirati” i zapaliti u nekom kutu sobe. To će pojačati i dojam topline.

Ako imate veliki prozor, uokvirite ga zavjesama od mekanog materijala u nekoj toploj boji (na primjer, boji crvenog vina ili narančastoj) i vežite ih mašnom sa strane, tako da “uokvire” pogled na hladnu zimu. Općenito, stavite naglasak na ugodne i tople materijale, dekice i jastuke u jastučnicama od flisa ili pliša, odnosno baršuna.

Što više jastučića i dekica nemarno prebačenih preko naslona fotelje, to bolje – podsjećat će vas na to da se kad završite s poslom možete umotati i uživati u tom  dašku luksuza. U spavaćoj sobi vrhunac užitka može biti tepih od umjetnog krzna kože u koji će vam noge utonuti kao u pjenu kad ih izvučete iz kreveta.

Fotolia

Želite li da užitak bude potpun, neka prevladava bijela boja, to će vas podsjetiti na prhki mekani snijeg vani dok uživate u toplini doma. Dopustite si i pretjerivanje. Ispod stolca za ljuljanje, preko tepiha koji pokriva sredinu boravka,  postavite još jedan čupavac.    

Čudesne staklenke 

Staklenke su idealne da u njih smjestite snjegoviće i ukrase koji podsjećaju na zimu. Složite ih na malo vate ili u trgovini s materijalom za hobi nabavite bijele perlice ili stiropor.

 

 

My DIY #christmasjar goes perfectly with @mscraftberrybush awesome Christmas print!!!

Fotografiju objavljuje Kels C. (@kelccooper)

 

Mali snjegović će dobro izgledati i u čaši za crno vino, na primjer. Postavite ih na vidljivu policu u boravku ili na vidljivom mjestu u blagovaonici.

 

Making Snow Globe Terrarium

Fotografiju objavljuje grow.cook.eat.petlover.share (@susie_suhartanto)

Svijeće i ogledalo kao kamin

Od kuglica izradite ukrasni vijenac te ga stavite na ogledalo. No možete i složiti lončanice u bijeloj boji te dodati čestitke, knjigu i svijeće kako bi prostor uz ogledalo izgledao čarobno. Kombinacija svijeća i ogledala stvorit će ugođaj topline isto kao da imate kamin u prostoriji.

Zlatni, srebrni i bakreni detalji

Boce obojite u istom tonu te ih zajedno sa svijećama složite na središnje mjesto stola ili neki poseban kut u dnevnom boravku. Sjetite se i trika s ogledalom koje će uz svijeće stvoriti dojam topline i ugođaja kao iz bajke.

Stare čarape za nove svijeće

Želite li stvoriti zaista poseban ugođaj, izaberite vaze ili tegle različite veličine pa ih “odjenite” u stare zimske čarape kojima ste odrezali dno ili u rukav od pulovera. 
 

#christmas#christmasdecoration#christmastable#jul#julebord#christmasdinndr#julemiddag#november

Fotografiju objavljuje Christmas In Ekelund (@christmasinekelund)

Jednostavno je!

Na stol složite grane, orašaste plodove, svijeće i sušeno voće. 

Fotografije kao najradosnija snježna kugla 

Fotografiju zalijepite selotejpom ili plastificirajte te je zalijepite za poklopac. Napunite staklenku, ali ne do kraja, destiliranom vodom, glicerinom (nabavite ga u ljekarni) ili prozirnim bebi uljem te dodajte kamenčiće i šljokice. Poklopac zalijepite vodootpornim ljepilom ili silikonom.

Dodajte prirodne i crvene detalje 

Vjenčić za vrata izradite od što prirodnijih materijala te svakako od jabuka i orašastih plodova. Kombinirajte orahe, lješnjake i bademe s jabukama ili narančama. Dodajte šišarke, koje možete pošpricati zlatnim sprejem, nekoliko štapića cimeta, koje ste povezali mašnom, i kuglicu, dvije kojima inače kitite bor.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju