Obavijesti

Lifestyle

Komentari 55

Često kasnite? Uz ove korake to možete promijeniti zauvijek

Često kasnite? Uz ove korake to možete promijeniti zauvijek

Bilo da je riječ o poslovnim sastancima, školskim satovima, obiteljskom nedjeljnom ručku ili romantičnoj večeri u dvoje, zakasniti par puta na neke od njih - oprostivo je. Ako vam je to prije pravilo no iznimka, promijenite to

VIDEO

Kašnjenje može biti vrckavo i slatko, ali samo ako je dogovor ili događaj na koji idete neobaveznog tona, a vaše kašnjenje neće nikome biti na štetu. Ipak, ni u tim slučajevima ne valja pretjerivati. Ako je dogovor u podne, zašto ne biste došli baš tad, umjesto da vas stalno netko čeka?

POGLEDAJTE VIDEO: Držite se ovih smjernica, i prestanite kasniti!

Pokretanje videa...

00:35

Jedan od najboljih trikova za prestanak kašnjenja, zapravo je "mehaničke" prirode. Uz to, jedan je od najstarijih. Naime, navijte i namjestite sve svoje satove na neparan broj minuta unaprijed, npr. trinaest minuta. Broj također ne smije biti niti djeljiv s pet. Razlog leži u tome što je lako uračunati razliku u vremenu, ako se radi o deset ili petnaest minuta, no sa sedmicom više nećete tako lako baratati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako u točno određeno vrijeme trebate stići na vama nepoznato mjesto, dan ranije (ako je moguće), provjerite osobno kolika je udaljenost pješice, biciklom, automobilom ili javnim prijevozom, odnosno upravo onim čime mislite doći u dogovoreno vrijeme. Tako se nećete izgubiti, niti kasniti zbog traženja pravog ulaza u zgradu.

Led na vjetrobranskom staklu već vas je nekoliko desetaka puta zatekao nespremnima, pa ste metlicu tražili od svih susjeda na katu. To znači da sigurno niste od onih koji prate servisne informacije. Iako Vakula nije uvijek u pravu, informirajte se redovito o mogućim vremenskim (ne)prilikama, radovima na cestama u gradu, prosvjedima ili koncertima na glavnim trgovima. Nepredviđenih razloga zbog kojih možete zakasniti na posao može biti na stotine, ali u ovom slučaju više nećete dobiti školski neopravdani, već možda i otkaz.

Možda niste 'kasnilica' po prirodi, no jasno je da imate problema s odlučivanjem ili jednostavno ne uračunate vrijeme potrebno za lakiranje noktiju, kao što ste uračunali vrijeme za sušenje kose. Kasnili inače ili ne, prvih par kašnjenja na ljubavne večere bit će vam oprošteno, no ako vam to pređe u naviku, postoji mogućnost da će problem s kašnjenjem povezati s neorganiziranošću i pretjerivanjem u "ulickivanju".

Baš je neorganiziranost problem s kojim se nose brojni koji pate od sindroma kašnjenja. Kako biste to spriječili, nabavite si jedan deblji planer, u koji rasporedite sve svoje obaveze, ali na način da od obaveze a, do obaveze b, prođe dovoljno vremena kako ne biste kasnili ili dolazili nespremni. Isto tako, izbjegavajte ljude koji "zavlače na kave", pogotovo kad znate da vam je raspored pun obaveza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru