Sezona je jagoda, a deserti s njima su toliko osvježavajući i ukusni da svi uvijek žele još. Donosimo vam jednostavan recept koji uz to i izgleda fantastično
RECEPT
Cheesecake u čaši s jagodama i rabarbarom - za prste polizati
Sastojci:
- 150 g jagoda,
- 150 g rabarbare,
- paketić bourbon vanilin šećera,
- 60 g smeđeg šećera,
- sok 1/2 limuna,
- 100 g keksa s bademima ili piškota;
- krema: 250 g sira mascarponea, 4 dl kiselog vrhnja, 100 g šećera u prahu, paketić vanilin šećera, dl slatkog vrhnja za šlag, jestivo cvijeće za ukras
Priprema:
Jagode narežite na ploške, a rabarbaru na manje komade. Pomiješajte ih u posudi s bourbon vanilijom, smeđim šećerom i limunovim sokom. Stavite na laganu vatru i pirjajte oko 5 minuta. Ostavite sa strane dok se ne ohladi. Za kremu lagano izmiješajte sir, kiselovrhnje, šećer u prahu i vanilin šećer.
Kekse usitnite u električnoj sjeckalici ili ih stavite u plastičnu vrećicu, pa usitnite batom za meso. Pripremite dublje čaše i stavite na dno svake red keksa, kreme i preljeva od jagoda i rabarbare. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, pospite mrvicama keksa i stavite neko jestivo cvijeće za ukras. Stavite u hladnjak sat vremena i poslužite.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku