Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Chill&Grill: Dođite, uživajte i probajte meso s ananasom...

Chill&Grill: Dođite, uživajte i probajte meso s ananasom...

Na Bundeku od 27.travnja do 1.svibnja. Kušajte delicije sa svih strana svijeta, od aromatičnog južnoafričkoga grilla i korejskog ‘wrapa’ pa do salate s bananom i graha.

VIDEO

Na trećem Chill&Grillu od 27. travnja do 1. svibnja na Bundeku možete probati jela sa svih strana svijeta, koje će pripremati vrhunski chefovi i popularni domaći restorani. Jedan od chefova je David Skoko, koji je najavio da će pripremati južnoafrički roštilj. 

- Grilat ću janjetinu i piletinu u marinadi s egzotičnim voćem. Ananas će mi biti baza. Usitnit ću ga u blenderu, dodati mu čili, med, začinsko bilje poput korijandera, kumina, kardamoma... – otkrio nam je i naglasio da su za grilanje važni dobar žar i prava vatra, jer je sastavni dio dobrog roštilja i miris dima, a najveća čar je u druženju oko vatre. Chef Marko Palfi otkrio nam je da će pripremati “wrap” od marinirane, grilane korejske svinjske potrbušine, a za marinadu će koristiti korejsku pastu od čilija, mladoga luka, malo kruške i sezamova ulja. 

REBARCA S MEDOM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I Podravkini će chefovi Zoran Delić i Mišel Tokić spremati vrhunske internacionalne specijalitete. U nedjelju, 28. 4., na meniju su zdravi južnoamerički obroci koji su super i za djecu, poput salate s kvinojom, piletinom, ananasom i grilanom bananom. U ponedjeljak, 29. 4., spremaju “after work party” s jelima središnje Europe, pa će peći rebarca s medom tipična za dijelove poput Češke i Slovačke.  

Fotolia

- U utorak, 30. 4., na redu je Azija, pa ćemo pripremati jela poput woka i spring rollsa. Na Praznik rada tema je Afrika, gdje se koristi puno graha, koji se na taj dan jede i kod nas, pa ćemo pripremiti jednu verziju graha koji super paše s kobasicama i špekom s grilla – otkrio nam je chef Delić iz Podravke. Chef Marin Rendić u suradnji s Pevecom pokušat će od jeftinije namirnice napraviti vrhunsku priču i vrhunsko jelo. Riječ je o porchetti, piletini, srdelama te fuziji kebaba i ćevapa, odličnim pecivima...  

VRHUNSKA HRANA

Stižu nam i restorani koji su oduševili prošle godine, kao što su Pod zidom Bistro & Wine Bara, restorana Kitchen & Grill Plac i Submarinea, a s gladnim će se posjetiteljima prvi put susresti Bistro Deno, Cheese bar, Kuća dobre hrane i restoran Grašo. Jedno je sigurno – vrhunske hrane na trećem Chill&Grillu sigurno neće izostati.

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete. Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali. Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom. Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad. Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

Organizatori festivala su 24sata i gastro.hr. Više informacija na Facebooku i službenoj stranici www.chillgrill.hr. 

VRHUNSKA GLAZBA NA CHILL&GRILLU

U sklopu najvećeg festivala klope, cuge i mjuze u Hrvatskoj, na Bundeku će od 27. 4. do 1. 5. spektakularne večernje koncerte održati neki od najpopularnijih domaćih bendova. Tako na dan otvaranja posjetitelje očekuje splitska grupa TBF, a drugi dan, 28. 4., jedinstveni glazbeni doživljaj osigurat će LET 3.

Kojoti će open air koncert održati 29. 4, a dan kasnije, 30. 4., nastupa atraktivni dvojac iz benda Nipplepeople. Praznik rada i sigurno dobru zabavu uveličat će legendarna grupa Soulfingersi. No dobra mjuza će, osim navečer, na Bundeku svirati cijeli dan, a za to će se pobrinuti selekcija uigranih DJ-eva i mlade hrvatske glazbene nade. Ne propustite fenomenalan glazbeni sadržaj. Upad je besplatan!

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru