Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cipela mora masirati, a ne uništavati i mučiti nogu

None Foto: Fotolia

Pri kupnji cipela najmanje je što možete tražiti da noga u cipeli bude slobodna. Cipele su udobne ili nisu, bez puno filozofije i potrebnog kompromisa

Ne računajte na to da će se cipela raširiti iako vas dobronamjerna prodavačica uvjerava kako će se “prirodna koža malo opustiti“ pa vas neće žuljati. To nije istina. Pri kupnji cipela najmanje je što možete tražiti da noga u cipeli bude slobodna. Cipele su udobne ili nisu, bez puno filozofije. One kojima su ušiveni ulošci s oblikovanim jastučićima dobar su primjer udobnih cipela. Malo zahtjevniji kupci smatrat će idealnima cipele s ugrađenim točkama koje masiraju. No ipak je važno da vam se sviđa izgled. Pripazite da ljubav na prvi pogled s prekrasnim salonkama na visoku potpeticu ne završi bolno za stopala.
Razmislite hoćete li moći hodati u njima, jer ako se budete uvjeravali da ćete već nekako podnijeti bol, to će biti bačen novac čak i da su najjeftinije na svijetu. Scenarij je sljedeći: nekoliko ćete ih puta obuti, trpjeti i na kraju spremiti.

>>> Remenčić oko gležnja za tanke listove
Ako imate jače listove, izbjegavajte cipele s remenčićem oko gležnja jer to vizualno skraćuje noge. Vrijedi i obrnuto. Tanki listovi izgledat će puno ljepše u gležnjačama ili cipelicama s trakom oko gležnja, čak i s trakicama koje se vežu do polovice listova.

>>> Otvorene cipele nisu za posao
Što su cipele otvorenije, stvaraju manje poslovan dojam. Zato ako kupujete cipele kako bi pristajale uz poslovni kostim, izbjegavajte remenčiće, zakovice, otvorene prste i tigrasti uzorak.

>>> Cipelice koje pristaju uz vašu odjeću
Uvijek nastojte kupovati cipele koje pristaju uz vašu garderobu. Dok kupujete, vizualizirajte uza što iz vašeg ormara odabrane cipelice idu. Tako nećete pogriješiti u odabiru.

>>> Stopalo i na kiši mora ostati suho
Vrlo je važan materijal od kojeg su cipele izrađene. Ako trenutačno ne možete izdvojiti za kožnate, postoje i drugi kvalitetni materijali. Raspitajte se kako zamjenski materijal ponaša na kiši.

Komentiraj, znaš da želiš!