Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Čišćenje lica mlijekom i vatom olakšava muškarcima brijanje

Čišćenje lica mlijekom i vatom olakšava muškarcima brijanje
1

Što je muškarac bez hidratantne kreme: Vata s mlijekom olakšava zimsko brijanje, a gel od aloe vere sprečava da zrak izvuče vlagu iz kože poput usisavača

VIDEO

Moderan muškarac koji drži do sebe ne zadovoljava se više s nekoliko kapi običnog after shavea, a njegova mu je koža zbog toga itekako zahvalna. Ako još pripadate skupini onih koji ne njeguju kožu preparatima, vrijeme je da počnete raditi na sebi. U suprotnom vaša će koža tijekom zime izgubiti prirodnu elastičnost, što je prvi, ali krupan korak na putu prema pojavi bora na licu i prijevremenom starenju kože. 

Hladnoća i zimski vjetrovi mogu ostaviti oštre tragove na vašoj koži jer poput usisavača izvlače vlagu iz kože te ona počinje pucati i crvenjeti. Ako joj odmah ne pružite potrebnu njegu, nećete se osjećati dobro u vlastitoj koži koja se, uz neugodan osjećaj zatezanja, može početi i prhutati.

Kako biste spriječili neželjene nuspojave zime, dovoljno je da ujutro i navečer izdvojite samo nekoliko minuta za njegu kože koja se sastoji od triju osnovnih koraka - čišćenja, toniziranja i hidratacije. Prije nego što nabavite preparate za njegu lica, odredite kojem tipu pripada vaša koža. 

Svaki tip kože treba odgovarajuće preparate

Osjećaj zatezanja, prhutanje i crvene mrlje karakteristike su osjetljive, suhe kože sklone iritaciji. Masna koža je sjajna, sklona aknama te ostavlja masni trag na papirnatoj maramici. Kod mješovite kože čelo i dio oko nosa su masni, a obrazi i zona oko očiju suhi.

Zimsko brijanje ne mora biti bolno

Lice čistite prirodnim preparatima ili vatom umočenom u mlijeko, a ne sapunom. Zimi su dlake deblje, a za ugodnije brijanje, prvo izmasirajte lice uljem ili kremom.  Umjesto after shavea  rabite ulje s vitaminom E. 

Koža je zimi žedna

Lice zaštitite hidratantnom kremom s UV faktorom 15, a sjajan je i gel s aloe verom koji sprečava isušivanje, liječi površinske ranice, posjekline i ublažava nadraženost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku