Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Čista kupaonica bez kamenca, mrlja i plijesni za deset minuta

Čista kupaonica bez kamenca, mrlja i plijesni za deset minuta
1

Alkoholni ocat s dodatkom malo limunova soka i nekoliko cvjetova lavande univerzalno je prirodno sredstvo za čišćenje površina, a sol uklanja mrlje od vlage

VIDEO

Kako bi čišćenje kupaonice bilo gotovo u desetak minuta, skupite najprije na jedno mjesto sve što vam treba - rukavice, spužve, sredstva za čišćenje, krpe i papirnate ručnike.

Najprije sredstvima poprskajte kadu, umivaonik i WC školjku. Ostavite da djeluju nekoliko minuta te za to vrijeme pospremite kupaonicu. Prljavo rublje bacite u koš, a kozmetički pribor pospremite. Te je stvari najbolje držati u ladicama ili ormarićima kako ne bi skupljale prašinu. Specijalnim sredstvom poprskajte zrcalo u kupaonici i obrišite ga, a zatim obrišite prašinu sa svih površina kao što su police, vodokotlić, perilica rublja. U brisanju površina mogu poslužiti i vlažne maramice za čišćenje. 

Četkom operite WC školjku, a spužvom istrljajte kadu i umivaonik te isperite. Na kraju krpom prebrišite pod u kupaonici i na odlasku ispraznite kantu za smeće. 

Ako ste pobornik prirodnih sredstava za čišćenje, možete napraviti univerzalnu tekućinu za čišćenje svih površina u domu. U litru alkoholnog octa dodajte narezane korice limuna. Kako biste neutralizirali miris octa, u tekućinu dodajte nekoliko žličica suhog cvijeta lavande ili nakapajte eteričnog ulja lavande. 

Blistave slavine

Natopite krpu octom i njome obložite slavine u kupaonici. Učvrstite gumicama i ostavite preko noći. Slavine će zablistati bez ribanja.

Sol uklanja mrlje od vlage

Zavjesa za tuširanje često se zanemaruje tijekom čišćenja kupaonice, a na njoj se nakupljaju ružne mrlje od vlage. Kako bi se voda lakše iskapala sa zavjese, izrežite škarama donji rub zavjese u cik-cak. Ako se s vremenom mrlje ipak stvore, natopite zavjesu u vodi u kojoj ste rastopili žlicu soli. Ostavite tako nekoliko sati jer je sol prirodno sredstvo u borbi protiv plijesni i gljivica.

Uklanjanje plijesni

Vlaga pogoduje nastanku plijesni. U njihovu uklanjanju pomoći će vam alkohol ili mješavina sode bikarbone i alkoholnog octa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje