Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Čisti hedonizam: Mariborska gastro ponuda uz bok skijaškoj

Čisti hedonizam: Mariborska gastro ponuda uz bok skijaškoj
1

Vinska tura oko Maribora i vrhunsko skijanje neodoljiv su spoj. Gastro ponuda Maribora također nimalo ne zaostaje što Pohorje čini izuzetno privlačnu destinaciju za hedoniste

VIDEO

Mariborsko Pohorje ima tradiciju dulju od 50 godina, pa nije čudno da je proglašen i najboljim ski resorotm u Sloveniji. Najbolje je osvijetljeno europsko skijalište na kojem se skijati možete četvrtka do subote do devet navečer.

Prostrano skijalište s ukupno 43 kilometara staza i 20 vučnica dovoljno govori o tome koliko ovo skijalište ima potencijala, kako za ozbiljne skijaše tako i za početnike, a radi sve do početka travnja.

Uz kuhano vino, preporuka je okrijepiti se srnećim gulašom u Ruškoj koči, dok za one koji vole biti smješteni tik do samog skijališta tu je apartmansko naselje Bolfeng.

Odlični uvjeti za skijanje i uživanje uključuju i luksuzni hotel Habakuk koji se nalazi odmah ispod najmodernije slovenske žičare, gdje umorno tijelo u smiraj dana možete opustiti i u bazenima s termalnom vodom ili bogatom wellnessu.

 

Mariborski vinski putevi 

Maribor, sveučilišni grad i metropola slovenske Štajerske, može se pohvaliti najstarijom lozom na svijetu koja ponosito stoji uza zid stare mariborske kuće, nekada dijelom mariborskog starog grada koji je nekoliko puta gorio u požaru.

 

Mariborčani trs čuvaju kao "oko u glavi", a kako i ne bi kad je trs Modre kavčine (vrsta vina) star preko 400 godina. Iz njegova se grožđa pravi fino vino, a grad mu se na godinama rodnosti odužio posvetivši mu i muzej.

Čarobna Kranjska Gora je za uživanje i obiteljski odmor
Čarobna Kranjska Gora je za uživanje i obiteljski odmor

 

Ne propustite ni mariborski vinski put duž čijeg se čitavog puta dugog 50 kilometara obilaze vinski podrumi. Vrijedna posjeta je i Vinoteka Maribor smještena u nekadašnjoj kuli kao i vinski bar Dvéri-Pax smješten u središtu Maribora u kojoj uz vođenu degustaciju vina možete okusiti fini sir ili ulje od koštica grožđa. 

Neodoljiva gastro ponuda 

Ako ste gurman Maribor će vas oduševit autentičnom štajerskom kuhinjom s posebnostima poput bučina ulja ili kruha s zasekom (kosanom masti) i buncekom koje možete probati i u Gostilni Maribor, novootvorenom restoranu i hotelu smješenom na glavnom gradskom trgu.

Slovenski biseri: Vogel i Bohinj za zimski odmor kao iz snova
Slovenski biseri: Vogel i Bohinj za zimski odmor kao iz snova

Odlučite li u njemu prespavati, u jednoj od 13 apartmana, nećete ni primjetiti da je smješten zapravo u zgradi iz 18. stoljeća jer je u potpunosti obnovljen. 

Preporuka je i pizzeria La Pizzeria Grande Gusto u kojoj ljubitelji pizze mogu okusiti odličnu talijansku pizzu s tankim tijestom i maštovitim nadjevima, a koliko je slasna govori i činjenica da se, želite li ju kušati, nerijetko mora stajati u redu ili rezervirati stol.

U vrhunskom steakhouseu Rožmarin, smješetom tik do pizzerie istančana nepca pravih gurmana bit će sasvim zadovoljena.

 

 

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku