Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Čitanje uputa spašava odjeću od skupljanja i oštećenja

Čitanje uputa spašava odjeću od skupljanja i oštećenja
1

Nečitanje uputa, natrpani bubanj, zalutala čarapa i previše deterdženta uništavaju odjeću. Pogrešna temperatura isto tako može upropastiti i omiljenu majicu

VIDEO

Mnogi upute perilice, ali i one na odjeći, smatraju nepotrebnim, no upravo bi čitanje spasilo odjeću od skupljanja, izbljeđivanja ili oštećenja. Zbog istog razloga može se upropastiti najdražu majicu ako se slučajno opere na pogrešnoj temperaturi. Također, ostavite li zbog nepažnje odjeću predugo u sušilici, omiljeni džemper može se skupiti. No možete ga pokušati “spasiti” dodavanjem triju žlica regeneratora za kosu vodi zagrijanoj na sobnoj temperaturi, ostaviti da se namače pet minuta, zatim ga nježno rastegnuti te staviti da se suši na ručniku.

I sljedeći put kad pokušate u prepunu perilicu nagurati još samo traperice, bolje nemojte zato što će se odjeća loše oprati, a perilica trošiti. 

1. Nestajanje čarapa

Kako se čarape ne bi tajanstveno gubile u sušilici, možete ih zaštititi tako da ih stavite u mrežaste vrećice ili ih prije stavljanja u perilicu spojite u parove. Ako slučajno neke ne možete pronaći, vjerojatno su se zaglavile unutra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Deterdžent troši perilicu

Iako većina misli da previše deterdženta ne može štetiti rublju, to rezultira izblijedjelom odjećom i “istrošenom” perilicom. Zato je dobro pročitati upute na deterdžentu koliko ga treba staviti. Vrlo učinkovitim perilicama potrebno je manje deterdženta.

3. Razvrstavanje odjeće

Iako je odvajanje odjeće mnogima naporno, zbog lošeg razvrstavanja mogli biste dobiti nove nijanse majica. Zato je najbolje imati posebne košare za bijelo, tamno i šareno rublje. Dobro je i odvojiti odjeću koja ostavlja “mucice” od one na koju se primaju.

4. Svi patenti se zatvaraju

Dok razvrstavate odjeću ili prije stavljanja u perilicu, možete provjeriti jesu li u džepovima možda ostale, primjerice, maramice ili kovanice. Također, mnoge nezgode sa zatvaračima izbjeći ćete ako sve patente zatvorite, a kukice zakvačite.

5. Upomoć, usmrdio se bubanj...

Svima se ponekad dogodi da ostave odjeću predugo u perilici koja onda poprimi neugodni, pljesnivi miris. Kako biste ga se riješili, ponovno je operite s malo izbjeljivača za bijelo ili šareno rublje. Počne li perilica smrdjeti, smanjite količinu deterdženta za pola.

6. Odstranjivanje mrlja s odjeće

Unatoč mišljenju da će se sve mrlje oprati, to često nije tako. Zato prije pranja nanesite na mrlje sredstvo za uklanjanje u stiku, spreju ili tekuće. Ako odjeću s mrljom stavite u sušilicu, čim toplina počne djelovati, mrlju ćete poslije jako teško ukloniti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje