Ovaj jednostavni kolač možete raditi u duguljastom kalupu, okruglom za tortu ili plitkom za tart, no bez obzira na oblik uvijek će dominirati njegov fantastični okus
RECEPT
Čokoladni tart s jagodama - kolač kojemu nitko ne odolijeva
Sastojci:
- 200 g brašna,
- 50 g čokolade u prahu,
- prstohvat soli,
- 2 žlice šećera,
- 180 g maslaca,
- 2 žumanjka,
- 150 g šećera u prahu;
- nadjev: 250 g krupno sjeckane tamne čokolade, 125 ml slatkog vrhnja, 2 žlice maslaca, žlica likera od jagoda, 200 g jagoda, pistaciji za posipavanje
Priprema:
Izmiješajte brašno, čokoladu u prahu i sol. Duguljasti kalup za tart obložite papirom za pečenje. Oblikujte tijesto, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak pola sata. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini te obložite dno i rubove kalupa. Posložite po tijestu kuglice za pečenje ili suhi grah pa pecite oko 15 minuta na 180°C.
Rastopite čokoladu. Maknite je s vatre te postupno dodajte vrhnje, maslac i liker od jagoda. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pripremljenim nadjevom napunite ohlađeno tijesto, ukrasite jagodama i pospite sjeckanim pistacijama.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku