Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Čokoladu smo naučili raditi na internetu, sad je svi obožavaju'

None Foto: Ivica Galović/PIXSELL 15

PRIRODNO Surfajući po internetu kako se zapravo radi prava čokolada, jesenas su uspjeli napraviti svoju prvu čokoladu miješajući kakaov prah i kakaov maslac, a da ju zaslade koristili su med domaćih pčelara

Htio sam probati sam napraviti pravu čokoladu pa sam kod kuće smiksao kakaov prah i obični maslac, onako iz znatiželje, no to naravno nije bila prava kombinacija. Od toga su krenula čokoladna 'nakuhavanja', priča Stevo Nagy (39).

POGLEDAJTE VIDEO:

U svijet čokolade uplovio je iz znatiželje sa svojom djevojkom Dijanom Pijuko. Surfajući po internetu kako se zapravo radi prava čokolada, jesenas su uspjeli napraviti svoju prvu čokoladu miješajući kakaov prah i kakaov maslac, a da ju zaslade koristili su med domaćih pčelara, posuli je orašastim plodovima i sušenim komadićima brusnice.

Thinkstock TAJNA DUGOVJEČNOSTI Profesor Longo: 'Ova hrana će vas pomladiti i produljiti život'

- Počela je lagano realizacija naše zamisli da za sebe napravimo zdravu čokoladu, jer je oboje obožavamo. U početku je bilo svega, samo ne čokolade kakvu smo željeli. Onda su počela istraživanja. Puno pregleda na internetu, čitanje literature, pa i obilasci festivala čokolade u Hrvatskoj, Njemačkoj i Sloveniji – pričaju Dijana i Stevo.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Malo pomalo, čokolade su im bile sve bolje, pa su ih ponudili i svojim najboljim prijateljima koji su bili oduševljeni. Ovu vrste čokolade s medom su savladali, od omjera namirnica, kuhanja i potrebne temperature. Dali su joj i ime Amaris chocolate. Za sad će se, kažu Stevo i Dijana, fokusirati na izradu pet različitih okusa čokolade koje će prvo na kušanje ponuditi prijateljima i obitelji.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Njihov glavni smjer u čokoladnom svijetu je izrada čokolade Bean to bar. One se ne proizvode industrijski nego od prirodnih sastojaka i imaju autorski pečat, odnosno proizvode se iz sirovog zrna kakaa. Velika im je želja i otvoriti obrt.

Komentari (14)
  • Dobra ideja ali za neku drugu državu jer ovdje većina ljudi gleda cijenu a ne kvalitetu čokolade.

    23. 9. 2019,   22:15
  • mogu zaraditi puno čokolade svi obozavaju.

    23. 9. 2019,   19:21
  • Ovdje ne uspijeva ni korov , tako da sumljam da će i taj obrt. Možda da "biznis" pokrenete u nekoj normalnijoj državi

    23. 9. 2019,   22:00