Obavijesti

Lifestyle

Komentari 38

Crvena i crna se jako vole - to je par za luksuznu eleganciju

Crvena i crna se jako vole - to je par  za luksuznu eleganciju
1

Svoju popularnost ova kombinacija boja duguje Christianu Louboutinu, a obožavaju je trendseterice diljem svijeta. Spoj crvene i crne avangardan je i odvažan te kao takav vječna inspiracija

VIDEO

Desetljećima su kombinaciju crvene i crne smatrali neprikladnom i vulgarnom. Svoju sve veću popularnost ove dvije boje mogu zahvaliti jednoj osobi - kultnom dizajneru Christianu Louboutinu.

Crveni potplat postao je legendaran i savršena reklama za brend ovog obućara, a s crnom kožom na cipelama slagao se jednostavno savršeno. Crveno-crno postalo je i simbol imućnih dama; trenutak koji je nedavno jako dobro iskoristio i niche brend torbi, Mansur Gavriel. Dizajnerice koje stoje iza njega postale su slavne po bucket torbi, a upravo je crni model s vatrenocrvenom unutrašnjošću postao hit među trendsetericama (toliki da ga je čak iskopirao Mango).

Street Style - September 2016 New York Fashion Week - Day 4

Moć ovog spoja potvrde dobiva svakodnevno, no nije ništa novo - s njim se u osamdesetima igrao Yves Saint Laurent, koji ih je učinio svojim zaštitnim znakom na pisti: avangardan i odvažan, igrao je na interes poslovnih žena. U devedesetima crvena i crna postale su simbol grunge pokreta, koji je prilagodio karirani uzorak škotskih kiltova poznat kao Rob Roy za svoje karirane košulje. Crveno-crne kreacije na pistama još od 2012. godine, a ove godine dominirale su kreacijama Dolce&Gabbane, Moschina i Roberta Cavallija.


Želite li dodati još neki detalj u drugoj boji, zlatno, metalik ili bijelo, moderni su momenti koji će odlično pristajati ovoj kombinaciji, a ako vam se i dalje čini da je outfit prenapadan, dajte si koji tjedan: uskoro će ulice preplaviti crveno-crne kombinacije i ništa se više neće činiti preekstravagantno. Iako jarkocrvena stoji gotovo svakoj puti, bolji je izbor za brinete.
Plavuše se mogu igrati s nijansama poput narančasto-crvene ili boje vina.

Crvena voli stroge krojeve pa ih izbjegavajte u tkaninama poput pliša ili baršuna. A za pravi modni “wow” malu crnu haljinu zamijenite malom crvenom. Uz dodatak crnih modnih dodataka i klasične salonke dojam će biti savršeno elegantan.

Igrajte se s materijalima

S crvenom i crnom nema skrivanja pa nema ni potrebe da birate komade koji su neupečatljivi. Volani, lakirana koža, patentni zatvarači te materijali poput vinila i čipke savršen su stilski poligon za styling.

Cipele, Uterqüe, 850 kn

Maska za mobitel, asos.com, 390 kn

Haljina, Zara, 399,90 kn


Jakna, Zara, 399,90 kn


Torba, Mango, 299,90 kn

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku